Mesures puntuals

Argimon es mostra contrari a limitar activitats només per a vacunats

  • El conseller de Salut creu que abans és prioritari facilitar l’accés a la vacunació a tothom, «una cosa que ara per ara no és així»

  • Adverteix que existeix la possibilitat de cancel·lar les vacances dels sanitaris en vista del repunt de casos de les últimes setmanes

undefined54623308 barcelona  24 08 2020   pol tica    el presidente de la gene201030162847

undefined54623308 barcelona 24 08 2020 pol tica el presidente de la gene201030162847 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

El conseller de Salut, Josep María Argimon, s’ha mostrat contrari que es permeti l’accés a certes activitats només a les persones que acreditin una pauta completa de vacunació fins que no s’hagi immunitzat tota la població, com està passant en alguns països com França i Itàlia. El responsable de salut considera que és més important pensar en la necessitat de facilitar l’accés a la vacunació a tothom, «una cosa que ara per ara no és així», ha assenyalat en una entrevista a ‘El Punt Avui’.

Argimon creu que «el certificat de vacunació mai ha de ser discriminatori». No obstant, reconeix que ja l’estan preparant conjuntament amb el comitè de bioètica. Creu que «Catalunya pot anar en aquesta direcció –la de demanar un passaport de vacunació– però ara no és el moment. És diferent aplicar el document digital de vacunació Covid per viatjar a països europeus que traslladar-lo a l’entorn nacional».

Des de Salut, a través del seu conseller, consideren que és millor no pensar a «arribar eventualment a la immunitat de grup en vista del coronavirus a Catalunya o a Europa. Això és una pandèmia mundial i en tindrem variants una darrere l’altra».

Suspendre vacances

És conscient del sobreesforç del personal sanitari, però afirma que existeix la possibilitat de cancel·lar les vacances després del repunt de casos de les últimes setmanes. No obstant saber «que els sanitaris mai es plantejarien posar en risc l’atenció a la població» i per això creu que és necessari incrementar els recursos i millorar les condicions professionals dels sanitaris per frenar una tendència d’«empobriment del sistema, amb un infrafinanciació i una infradotació crònica.

Notícies relacionades

Argimon, que ha explicat que l’«obsolescència» de l’equipament de diagnòstic del sistema sanitari voreja el 50%, ha recordat que va presentar un projecte de pressupost que permetria, segons els seus càlculs, reduir-la al 5% o al 10% en els pròxims anys.

Preguntat per la celebració dels festivals d’estiu i el toc de queda, Argimon ha assenyalat que «potser no han influït en l’expansió de la pandèmia en nombre de casos, però segur que ha tingut un efecte psicològic i ha reforçat la idea que les restriccions s’havien acabat». Del toc de queda apunta que «s’ha de veure setmana a setmana, ja que mantenir o no la mesura dependrà del TSJC, tot i que des del punt de vista epidemiològic sí que ho necessitarem durant tot el mes d’agost».