Combois plens

Renfe atribueix a les baixes per Covid les deficiències del servei de Rodalies des de Sant Joan

  • El servei d’informació de l’empresa ferroviària comunica retards de més de 60 minuts «per una avaria que afecta les instal·lacions entre Sant Celoni i Maçanet»

  • Els passatgers es queixen que els trens que uneixen Barcelona amb Blanes circulen a intervals de més de 90 minuts, plens de gent i sense aire condicionat

Renfe atribueix a les baixes per Covid les deficiències del servei de Rodalies des de Sant Joan

Patricia Castán

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els trens de Rodalies amb destinació Blanes circulen aquest divendres a la tarda amb un interval de pas de més d’una hora i quart –quan el més habitual és que la freqüència sigui cada 20-30 minuts–, informa Patricia Castán, que explica que, un cop als combois, aquests estan plens a vessar i «no tenen aire condicionat, cosa que fins i tot ha provocat alguna lipotímia entre els passatgers».

Fonts de Rodalies asseguren que les esperes, que no retards, de més d’una hora i quart en les línies R-1 i R-4 són habituals almenys des de Sant Joan, a causa de les baixes per Covid. «Aproximadament, el 50% dels maquinistes tenen menys de 40 anys», expliquen. És per això que se suprimeixen trens i s’espaia l’interval de pas.

Unes deficiències, afegeixen, que esperen solucionar a partir del pròxim dia 26, quan s’ampliï el servei de Rodalies de cara a l’estiu.

Per si no n’hi hagués prou amb aquestes afectacions, habituals des de fa aproximadament un mes, aquest divendres s’ha afegit «una incidència que afecta les instal·lacions entre Sant Celoni i Maçanet», cosa que provoca retards «que poden superar els 60 minuts», segons informa en el seu compte de Twitter el servei de Rodalies de Catalunya.

Notícies relacionades

Al tuit explica que «se circula per només una via en el tram afectat» i que les línies afectades són l’R-11 (Barcelona Sants-Portbou), l’R-2 (que uneix Maçanet-Massanes amb Sant Vicenç de Calders), i l’RG-1 (Mataró-Portbou).

Des de Rodalies, asseguren que els retards de les línies «R-2, R-11 i R-8 [que continuaven a les 18 hores d’aquest divendres] sí que es deuen a «un incendi a Mollet-Sant Fost, aliè a l’explotació ferroviària i ja extingit».