A Cieza

Dos detinguts per vexar un noi de Múrcia per ser homosexual

La víctima va dir a la Guàrdia Civil que feia molts anys que patia agressions, de vegades amb gent davant, tot i que no ho havia denunciat mai

Dos detinguts per vexar un noi de Múrcia per ser homosexual

GUARDIA CIVIL

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil de la Regió de Múrcia, en el marc de l’operació ‘Steckers’, ha portat a terme una investigació dirigida a aclarir un cas de delicte d’odi a Cieza, que s’ha saldat amb la identificació, localització i detenció d’una parella com presumptes autors dels delictes d’amenaces, lesions i odi, segons informa el Cos.

Les actuacions es van iniciar quan un veí de Cieza va presentar una denúncia en què informava sobre una consecució de fets, d’insults, amenaces i agressions per part d’un home i una dona, també veïns de la localitat, avança ‘La Opinión de Murcia’, de Prensa Ibérica.

En la seva declaració, la víctima va manifestar que l’origen dels fets es trobava en la seva orientació sexual i que feia molts anys que patia aquest tipus d’agressions, algunes comeses en ple carrer, amb la qual cosa havia arribat a ser humiliat i menyspreat davant els veïns de la localitat.

Efectius de Prevenció de Seguretat Ciutadana de la Benemèrita van obrir l’operació per verificar els fets i, en el seu cas, aclarir-los, i van realitzar les primeres indagacions en l’entorn de la víctima, amb la finalitat d’obtenir tots els indicis possibles.

Els primers passos de l’operació van permetre verificar els fets denunciats i identificar els integrants d’una parella, un home i una dona, que presumptament eren darrere de l’autoria dels fets investigats.

Una vegada obtinguts tots els indicis necessaris, la Guàrdia Civil va establir un dispositiu de recerca sobre els sospitosos, ja que els mateixos, coneixedors que se’ls estava buscant, s’ocultaven en diferents domicilis de coneguts per evitar ser detectats.

Notícies relacionades

El dispositiu va culminar dijous passat, 16 de juliol, amb la localització i detenció dels sospitosos en una vivenda de Cieza. Se’ls atribueix la presumpta autoria dels delictes continuats d’amenaces, lesions i odi.

Els detinguts, juntament amb les diligències instruïdes, han sigut posats a disposició del Jutjat d’Instrucció de Cieza.