Veïns de Barcelona

Un escalador mort i una altra muntanyenca greu al desprendre’s una roca al Pirineu aragonès

Tots dos estaven assegurant un tercer que ascendia quan va caure la pedra

barcelona/aragon_pirineo_accidente-kK0B--620x349@abc.jpg

barcelona/aragon_pirineo_accidente-kK0B--620x349@abc.jpg

1
Es llegeix en minuts

Un escalador de 49 anys ha mort i una escaladora de 48 ha resultat ferida greu aquest dilluns al caure’ls a sobre una roca de gran mida mentre asseguraven un altre escalador, de 52 anys, segons ha informat la Guàrdia Civil. Tots tres són de Barcelona i l’accident ha tingut lloc durant l’ascensió al pic Balaitús, al Pirineu aragonès.

La ferida greu té un fort traumatisme al cap i ha sigut evacuada en l’helicòpter de la Guàrdia Civil fins a Panticosa, on l’ha recollit un helicòpter medicalitzat que l’ha traslladat a un hospital de Saragossa. Quant al tercer escalador, va resultar il·lès, però ha hagut de ser evacuat per l’estat de xoc en què es trobava.

Segons indica la Guàrdia Civil, els fets han tingut lloc poc abans de les 12.00. A aquella hora el cos ha rebut un avís des del refugi de Respomuso que informava de l’accident al pendent sud del pic Balaitús, un dels 3.000 de més renom del Pirineu.

Difícil accés

Notícies relacionades

El lloc de l’accident era de difícil accés, per la qual cosa un helicòpter de la Guàrdia Civil ha deixat agents a uns cent metres per sobre dels accidentats, que han baixat fent ràpel fins on eren. Una vegada han arribat han comprovat que un dels escaladors era mort i l’altra estava ferida greu amb un fort traumatisme al cap.

El cos de seguretat informa que sembla que l’accident es va produir al desprendre’s una roca de gran mida quan un tercer escalador progressava per sobre de la reunió des d’on els altres dos l’asseguraven. Al cedir la roca, el tercer escalador es va poder subjectar a un sortint, però els companys no van poder evitar l’impacte.