NOVES MESURES

Salut farà tres PCRs setmanals als treballadors de les residències no vacunats

  • Catalunya endureix els protocols davant el repunt de casos

  •  Disminueix de tres a dos el nombre de visitants simultanis

Salut farà tres PCRs setmanals als treballadors de les residències no vacunats
2
Es llegeix en minuts

En l’actual situació epidemiològica d’augment d’incidència en les diferents franges d’edat, els departaments de Salut i Drets Socials han decidit reforçar les mesures de protecció a les residències incrementant les PCRs setmanals als professionals no vacunats. Fins ara es feia una PCR setmanal, i a partir d’ara se’n faran tres. Quant als professionals vacunats, se’ls farà una PCR per setmana. El nou document també inclou la disminució de tres a dos del nombre de visitants simultanis, que hauran de fer-se un test ràpid d’antígens (TAR) i seguir les normes de protecció habituals durant la visita. El nou document també recull la recomanació que les visites als residents les facin preferentment persones vacunades.

En paral·lel, s’augmenta de 200 a 300 el nombre de places de recurs disponibles perquè estiguin disponibles per a eventuals situacions en què una residència afectada per un brot tingui dificultats per sectoritzar els espais i s’hagin de traslladar els residents.

Finalment, es farà un TAR a tots aquells professionals que de manera esporàdica entrin a les residències (professionals de perruqueria, podologia, voluntaris, etc.) així com a totes les persones que vinguin a recollir un familiar per fer una sortida del centre residencial.

El document que detalla la intensificació del protocol es farà arribar aquest dilluns al conjunt d’agents de l’àmbit residencial i entrarà en vigor dimarts 20 de juliol.

Situació a les residències

El 15 de juliol, del total de 1.028 residències de tot Catalunya només 31 centres (el 3,01%) estan en color vermell, això és, amb casos actius de Covid, aparició de nous casos i brot en investigació. Per contra, 885 centres (el 86,08%) es troben en color verd, això és sense cap cas de Covid. La resta de centres, 112 (el 10,89%), es classifiquen amb color taronja, és a dir presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d’espais de la residència.

Estat de la vacunació

Notícies relacionades

Quant a la cobertura vacunal, en residents és del 96% amb primera dosi i 94% amb la segona. L’alta cobertura ve donada per la prioritat que des del principi del procés de vacunació s’ha donat a aquest col·lectiu, considerat més vulnerable davant la malaltia i els esforços del conjunt d’equips assistencials del territori per garantir la immunització d’aquest col·lectiu.

Respecte als professionals que treballen als centres residencials també presenten una alta cobertura vacunal, i actualment hi ha un 89% de vacunats amb primera dosi i 88%, amb segona dosi. El 4,01% de les proves de control que es realitzen els professionals han sigut positives, mentre que en la població general, aquest percentatge és del 20,18% en els últims set dies.