Política per contenir el coronavirus

Els tests d’autodiagnòstic de Covid es vendran a Espanya en farmàcies

  • La ministra de Sanitat diu que l’objectiu d’aquesta mesura és identificar els positius sospitosos i així poder prendre mesures davant la progressió de la pandèmia

Els tests d’autodiagnòstic de Covid es vendran a Espanya en farmàcies

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que s’autoritzarà la venda en farmàcies sense prescripció mèdica dels tests d’autodiagnòstic de la Covid-19, amb l’objectiu de facilitar la identificació dels positius sospitosos i així poder prendre mesures davant la progressió de la pandèmia.

Darias ha fet aquest anunci en la Comissió de Sanitat del Congrés, en la qual compareix per explicar la política desenvolupada pel Govern davant la pandèmia de coronavirus, que afronta una explosió de contagis en les últimes setmanes.

La ministra ha explicat que portarà al Consell de Ministres del pròxim 20 de juliol el projecte de reial decret sobre productes sanitaris per a autodiagnòstic «in vitro» per regular la venda i la publicitat d’aquests articles, informa Efe.

Notícies relacionades

Les farmàcies havien demanat en nombroses ocasions que s’aprovés la venda dels tests d’antígens de Covid sense recepta. Asseguraven que així podrien ajudar a l’excessiva càrrega dels centres d’atenció primària (CAP), que amb la nova onada de contagis estan realitzant aquests diagnòstics i, a més, vacunant.

El Consell General de Col·legis Farmacèutics ha emès aquest dilluns un comunicat en el qual «lamenta el temps que s’està perdent en aprofitar la xarxa de farmàcies per reforçar la capacitat de detecció precoç del Sistema Nacional de Salut».