Certamen bianual

Els premis Vinari distingeixen els millors vins joves de Catalunya

El Black 2020 del celler MontRubí va ser el vi negre premiat amb el Gran Or

vadevi

vadevi

1
Es llegeix en minuts

Els IX Premis Vinari 2021 han distingit amb el Gran Or el Black 2020 del celler MontRubí com el millor vi negre jove de l’any, segons ha informat l’organització del certamen en un comunicat, després de la gala de divendres a la nit celebrada a Vilafranca del Penedès.

La màxima distinció en la categoria de vins blancs joves ha sigut per a LaFou Els Amelers 2020, de LaFou Celler; mentre que en la categoria de millor vi rosat, el guanyador ha sigut el Masia Freyé Syrah Sumoll 2020. El Vinari Gran Or de vi escumós ha recaigut en l’Honor Cava Brut Ecològic 2019, del celler Jan Vidal.

Edició d’estiu i de tardor

Notícies relacionades

Els premis, compten per primera vegada amb dues edicions, una d’estiu i una altra de tardor, per reconèixer els caldos més joves a l’estació de més consum d’aquests. Van ser un total de 64 vins guardonats d’entre 850 mostres participants tastades a cegues per un jurat que va reunir una seixantena d’especialistes.

A més de les distincions Vinari Gran Or, s’han atorgat 17 medalles Vinari d’Or i 43 medalles Vinari de Plata, amb l’objectiu aquesta vegada d’«afavorir la promoció dels millors blancs, joves, rosats i escumosos joves» en ple estiu. Però també hi ha hagut reconeixements per a les millors activitats i iniciatives vinculades a l’experiència de l’enoturisme. Com per exemple, el premi al millor allotjament, que ha sigut per a l’Hotel BUIL&GINÉ, a Gratallops (Priorat), al celler del mateix nom.

Temes:

Gastronomia