Lots retirats

Els pneumòlegs recomanen suspendre el tractament antitabac Champix

La comercialitzadora, Pfizer, ha interromput la seva distribució per investigar la presència d’una impuresa al fàrmac

Els pneumòlegs recomanen suspendre el tractament antitabac Champix
1
Es llegeix en minuts

La societat espanyola de pneumologia i cirurgia toràcica SEPAR ha aconsellat aquest dijous no començar nous tractaments i interrompre els ja iniciats amb Champix, després de la retirada de tres lots d’aquest producte per deixar de fumar i, com a alternativa, ha recomanat optar per teràpies substitutives de nicotina.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha retirat tres lots d’aquest medicament per deixar de fumar, després que la seva comercialitzadora (Pfizer Europe) n’hagi interromput la distribució per investigar la presència d’una impuresa al fàrmac.

En un comunicat, SEPAR ha instat a no iniciar nous tractaments amb aquest fàrmac i que el suspenguin aquells pacients que ja l’estiguin utilitzant, tret que puguin determinar amb seguretat que no tenen lots afectats.

Notícies relacionades

SEPAR recomana recórrer a teràpia substitutiva amb nicotina en qualsevol de les formes presents al mercat espanyol.

En aquest sentit, «la prescripció de la combinació entre pedaç de nicotina, com a forma d’alliberament sostingut, i qualsevol altra forma d’alliberament puntual (xiclets, comprimits o esprai bucal) serà prioritària», destaca l’organització.

Temes:

Tabaquisme