València

Un home mata un altre d’una ganivetada quan es disposava a cremar-lo viu a Torrella

El mort, de 30 anys, va caure fulminat a cent metres de la casa, quan fugia amb un còmplice, també arrestat

Coche de la Guardia Civil

Coche de la Guardia Civil / Carlos Castro / EP (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha detingut a Torrella (la Costera) un home de 47 anys, Jesús A. B., acusat de matar d’una ganivetada un de 30, identificat com Héctor C. P., quan aquest i un amic seu de 38, també arrestat, miraven de cremar-lo viu dins de casa seva, als afores d’aquest municipi. El presumpte autor de l’homicidi, que va advertir a la Guàrdia Civil que creia haver ferit un dels atacants, passarà avui a disposició de la jutge d’Instrucció número 4 de Xàtiva, en funcions de guàrdia, avança ‘Levante-EMV’, de Prensa Ibérica.

Els fets van tenir lloc dissabte a primera hora, entorn de les 7.00, quan l’ara mort i el seu company, tots dos amb antecedents, van acudir a casa de Jesús A. B., de 47 anys, també amb historial delictiu previ i amb qui mantenien una disputa per un fet que encara miren d’aclarir els investigadors.

Tots dos portaven una garrafa amb gasolina amb què van començar a ruixar la porta i la façana de la vivenda, en la creença que el propietari dormia.

No obstant, Jesús A. B. es va adonar i, al veure que intentaven matar-lo cremant la casa amb ell dins, tapant precisament l’únic lloc pel qual podia escapar, va agafar un ganivet de cuina de grans dimensions i el va llançar a través d’una de les finestres, just quan els dos agressors estaven en aquest punt.

L’autor de l’homicidi va escoltar els gemecs i va intuir que havia ferit un d’ells, i després va demanar ajuda trucant al 112 per denunciar que dos homes intentaven cremar-lo viu, mentre els dos atacants sortien corrents del lloc.

Diverses patrulles de la Guàrdia Civil de Xàtiva van acudir a la casa, així com agents de l’Equip de Policia Judicial de la capital, Xàtiva, que van iniciar la inspecció ocular de la vivenda per prendre mostres de l’accelerant utilitzat, en aquest cas, gasolina, i recollir el ganivet, de 20 centímetres de fulla i 12 més de mànec.

Al saber que un dels assaltants podia estar ferit, agents de la Guàrdia Civil van donar una batuda per la zona i van trobar poc després, el cos sense vida de la víctima, Héctor C. P., estirat de morros en meitat d’un camp de tarongers. Segons el forense, va rebre una única ganivetada a la part esquerra de l’abdomen, però molt profunda, de manera que va seccionar teixits vitals, cosa que va provocar que caigués mort quan amb prou feines havia recorregut un centenar de metres des de la casa de Jesús.

Després de ser inspeccionat pel forense, la jutge va ordenar l’aixecament del cadàver i el seu trasllat a l’Institut de Medicina Legal (IML) de València, on avui se li practicarà l’autòpsia.

Notícies relacionades

Els investigadors van detenir en aquell moment l’autor confés de la ganivetada, per un delicte d’homicidi, i hores després van localitzar i van arrestar el segon implicat, que va ser capturat al seu domicili i acusat d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa.

De fet, si haguessin calat foc al rastre de gasolina, hauria tapat l’única sortida possible de la casa, cosa que hauria provocat la mort del seu habitant gairebé amb tota seguretat, segons apunten fonts jurídiques.