A Valladolid

Hospitalitzada dona sospitosa de patir ‘febre de crimea’ per una picada de paparra

  • És el segon cas que es produeix en poc més de dos mesos a la comunitat de Castella i Lleó

Hospitalitzada dona sospitosa de patir ‘febre de crimea’ per una picada de paparra

EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts

Una dona de 68 anys va ingressar divendres passat a l’Hospital Río Hortega de Valladolid per un cas «sospitós» de febre hemorràgica de Crimea-Congo provocat per la picada de paparres. La pacient es troba aïllada des d’aleshores i s’han enviat mostres per analitzar a l’institut San Carlos de Madrid.

Seria el segon cas en poc més de dos mesos després que el passat 26 d’abril la Junta de Castella i Lleó, a través de la Direcció General de Salut Pública i el seu Servei d’Epidemiologia, en confirmés un a la província de Salamanca.

En concret i segons va informar el Govern autonòmic, el pacient era un home de 59 anys, ramader de professió i en contacte amb animals, que referia picades recents de paparra, per la qual cosa van realitzar les oportunes anàlisis que van ser positives a la febre hemorràgica de Crimea-Congo, tal com va confirmar posteriorment l’Institut de Salut Carlos III

Precaucions en les sortides al camp

Quant a la prevenció de les picades per paparres, les autoritats sanitàries recorden la importància d’utilitzar roba i calçat adequats durant les sortides al camp, així com transitar pels camins i utilitzar repel·lents tant per a les persones com per als animals de companyia. També insisteixen que les paparres que es puguin haver fixat, s’han de retirar al més aviat possible i de manera adequada, preferentment per professionals sanitaris.

Notícies relacionades

La febre hemorràgica de Crimea-Congo està causada per un virus, el mecanisme de transmissió principal del qual és la picada de la paparra del gènere ‘Hyalomma’, tot i que també pot transmetre’s de persona a persona per contacte amb sang o fluids del malalt, cosa que pot passar especialment en personal sanitari quan no està degudament protegit.

---