Brot en un viatge de fi de curs

Els veïns de Mallorca diuen que els joves contagiats: «S’ajuntaven en un carrer molt petit»

La policia local de Llucmajor argumenta que van aïllar els estudiants en aquesta zona perquè no estiguessin en contacte amb els residents de l’illa

Els veïns de Mallorca diuen que els joves contagiats: «S’ajuntaven en un carrer molt petit»

DIARIO DE MALLORCA

2
Es llegeix en minuts

Els veïns de la zona de S’Arenal de Llucmajor de Mallorca es van mostrar indignats amb els continus ‘botellons’ i aglomeracions dels joves que venen a l’illa de viatge de fi de curs. De fet, el carrer Pere Maimó, pròxim a l’Institut de s’Arenal, va ser l’epicentre del macrobrot de contagis que va afectar cinc comunitats, avança Diari de Mallorca, de Prensa Ibérica.

«Ens sentim impotents perquè cada any ho denunciem però no ens fan cas», va dir David Servera, president de l’associació de veïns, que va afirmar que «van enviar els joves cap al carrer Pere Maimó perquè molestessin el menys possible, però al final amb allò dels contagis ha sigut pitjor. S’ajuntaven tots en un carrer molt petit, no té ni deu metres d’ample». D’aquesta forma, el mateix Servera també va declarar que aquests estudiants «no respectaven les distàncies ni les mesures contra la Covid».

D’altra banda, des de la policia local de Llucmajor van argumentar que van aïllar els joves en aquest carrer i a la zona de S’Arenal perquè no estiguessin en contacte amb els residents de l’illa: «Durant els 2-3 primers dies vam ajuntar els que venien de viatge de fi de curs en una sola zona perquè no es dispersessin per tot S’Arenal.

«Venien en grups bombolla, per tant, en el cas de produir-se contagis, es donarien dins d’aquest mateix grup i no afectarien més persones», va dir Sergi Torrandell, cap de la policia local de Llucmajor.

En aquest sentit, el mateix policia va defensar que «aquesta era la manera de tenir-los més controlats, però mai hem permès els ‘botellons’, sinó que estàvem controlant que no es dispersessin».

Aglomeracions

No obstant, la situació va canviar quan els mateixos residents van començar a acudir a les festes que es produïen en aquest mateix carrer i ja es van començar a veure grans aglomeracions de persones sense mascareta. «Quan ens vam adonar que els mateixos mallorquins també es desplaçaven fins allà va ser el moment en què vam decidir tancar la zona i dispersar tota la gent». Finalment, el cap de la policia local de Llucmajor va assegurar que aquesta zona no ha sigut la causant d’aquest macrobrot de contagis: «Molts d’aquests joves segurament no es van contagiar aquí, i els casos positius que s’hagin pogut donar estaran relacionats amb actes multitudinaris com el concert de la plaça de Toros de Palma».

Viatge d’excessos

Segons va explicar el president de l’associació de veïns de S’Arenal, aquest no és el primer any en què es produeixen ‘macrobotellons’ i aglomeracions entre tants joves. «Les molèsties que causen als que vivim a la zona són molt greus. Al final, els viatges de fi de curs aquí són un descontrol i s’hauria de solucionar al més aviat possible per poder disfrutar d’aquesta platja i aquesta zona».

Notícies relacionades

D’altra banda, Torrandell, de la policia local, va recalcar que «moltes vegades és complicat frenar els ‘botellons’ i concentracions perquè és al que venen en aquests viatges, i per tant, el nostre deure és intentar frenar aquests actes. S’ha de pensar que van venir prop de 4.000 estudiants en una setmana, era una situació complicada per controlar-ho».

Mallorca sol ser una de les destinacions més visitades per part dels estudiants al final de curs, especialment entre els que han finalitzat el batxillerat per celebrar l’accés a la universitat. Per això, no es descarta que durant aquests dies poguessin aparèixer nous contagis en altres zones de la Península.