Després dels brots

Sanitat dicta test i quarantena per als viatges de fi de curs a Mallorca

  • Demana que els estudiants pendents d’anar cancel·lin els viatges

  • S’hi inclouen els contactes estrets dels afectats

Sanitat dicta test i quarantena per als viatges de fi de curs a Mallorca
1
Es llegeix en minuts

Els estudiants que hagin participat o estiguin participant en viatges de fi de curs a Mallorca hauran de fer-se un test de coronavirus quan tornin i fer 10 dies de quarantena, després del brot amb 394 casos positius en el qual hi ha implicades sis comunitats autònomes. Així ho ha decidit la ponència d’alertes, que reuneix el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes i que ha sigut convocada aquest migdia després de conèixer-se el brot que afecta ja la Comunitat de Madrid, el País Valencià, el País Basc, Aragó i la Regió de Múrcia.

El nombre de positius associats a aquest brot puja de moment a 394 casos, relacionats amb un viatge a Mallorca que va tenir lloc entre els dies 12 i 18 de juny. A més de considerar com a contacte estret «totes les persones que han participat o estan participant en els viatges de fi de curs a Mallorca i en les diferents activitats al voltant», la ponència recomana que els grups d’estudiants que no han iniciat els seus viatges no els realitzin.

«El risc de transmissió en el mateix entorn on s’estan produint els casos és alt», assenyalen des de la ponència, segons han indicat fonts del Ministeri de Sanitat. Sanitat valora la realització de cribratges a les persones relacionades amb aquests viatges de fi de curs que en aquest moment estan encara a Mallorca.

Notícies relacionades

Els considerats com a contacte estret –tots els que han participat o estan participant en els viatges de fi de curs– hauran de fer-se una prova diagnòstica d’infecció activa (PDIA) i fer una quarantena de 10 dies després de tornar al seu domicili. Si la primera prova és positiva, es recomana fer-ne una altra 24 o 48 hores després.

Malgrat que el viatge de fi de curs va tenir com a destinació Mallorca, Balears no ha notificat «de moment» cap cas associat i tampoc s’ha declarat cap contagi entre els treballadors dels hotels associats amb què s’ha contactat. Sanitat informa a més que de moment «tots els casos notificats són lleus i cap ha necessitat hospitalització». No s’han detectat casos secundaris.