Al costat d’una urbanització

Estabilitzat un incendi de vegetació a Argentona (Barcelona)

Els bombers intenten evitar que les flames s’estenguin pel bosc i un polígon

Estabilitzat un incendi de vegetació a Argentona (Barcelona)

BOMBERS DE LA GENERALITAT

2
Es llegeix en minuts

Efectius dels Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar aquest dijous a la tarda un incendi de vegetació que s’havia declarat al migdia en una zona de canyes al costat de la urbanització Vilardell d’Argentona (Maresme, Barcelona), segons han informat fonts del cos. El foc ha afectat unes 11 hectàrees. No ha causat ferits ni s’han hagut de fer desallotjaments.

Cap a les 12 del migdia s’ha rebut l’avís del foc, al costat de la riera que transcorre al costat de la urbanització Vilardell.

Fins al lloc del succés s’han desplaçat 40 vehicles terrestres i 10 d’aeris, entre ells 5 avions de vigilància i atac. Els bombers s’han distribuït en una àrea de 4 hectàrees per atacar el foc. No obstant, les flames han avançat pel paratge de Sant Jaume de Traià, entre el polígon industrial d’Argentona i la C-60. Una de les llengües ha desencadenat un focus secundari.

Els equips d’extinció han concentrat el seu esforç en els dos flancs de l’incendi. A l’esquerre, per evitar que el foc s’estengui pel bosc, i al dret per protegir el polígon. Els bombers asseguren que algunes naus ja han pogut quedar afectades pel foc.

Els efectius treballen per tancar el perímetre, tant amb línies d’aigua com amb eines manuals i el suport de les descàrregues dels mitjans aeris: al flanc esquerre per evitar que es propagui cap al bosc i pel dret per evitar que corri cap a una zona més urbanitzada, tot i que aquest es manté «més estable». El cap de l’incendi ha sobrepassat la carena i avança en descendent, on s’intenta ancorar en una pista per aturar-lo, i per aquesta zona el foc ha llançat focus secundaris més enllà del perímetre, de manera que ha sigut necessari redistribuir efectius.

Notícies relacionades

També hi han acudit quatre patrulles i l’helicòpter d’Agents Rurals, efectius dels Mossos d’Esquadra, 11 vehicles de sis Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), tres ambulàncies amb caràcter preventiu del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i efectius de la policia local.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut unes 200 trucades pel foc.