Estava en presó preventiva

El magnat nord-americà John McAfee, trobat mort a la presó Brians 2 de Barcelona

  • Tot apunta que el creador del famós antivirus informàtic del mateix nom, que anava a ser extradit als Estats Units per presumpta evasió d’impostos, s’hauria suïcidat

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

John McAfee, de 75 anys i creador del famós antivirus informàtic del mateix nom, ha sigut trobat mort a la cel·la que ocupava en el mòdul 1 del Centre Penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat).

Segons han informat fonts penitenciàries, McAfee, que estava pendent d’extradició als Estats Units per presumpta evasió d’imposatos, s’hauria suïcidat.

Les fonts han assenyalat que els professionals de vigilància i els serveis mèdics de la presó han intervingut de manera immediata per practicar maniobres de reanimació a McAfee, però finalment els metges han certificat la seva mort.

La comitiva judicial que s’ha desplaçat al centre penitenciari estudia les causes de la mort de l’intern i, segons les fonts, tot apunta que es tracta d’un suïcidi.

Suposada evasió d’impostos

John Mcafee va ingressar a la presó de Brians 2 el 4 d’octubre de l’any passat per ordre de l’Audiència Nacional, que va acordar l’extradició als Estats Units del creador del famós antivirus informàtic McAfee per suposada evasió d’impostos a l’haver ocultat elevats ingressos entre el 2016 i el 2018.

McAfee va ser arrestat l’octubre a l’aeroport del Prat de Barcelona, quan es disposava a agafar un vol a Istanbul i des d’aleshores es trobava en presó preventiva.

Notícies relacionades

Durant la vista d’extradició, l’empresari, el deute tributari del qual els Estats Units eleven a més de quatre milions de dòlars, va assegurar que havia pagat «milions de dòlars en impostos» i va dir que era víctima d’una persecució política per haver denunciat corrupció a l’Agència Tributària.

«No hi ha cap prova acreditativa que una cosa així pogués estar passant», va respondre l’Audiència, que va afegir que la reclamació «té empara en un delicte contra la hisenda pública –evasió fiscal–» i que es presenten els requisits per acordar-la. 

Temes:

John McAfee