Va trencar l’ordre d’allunyament

Detingut un jove a Barcelona per retenir i agredir la seva exparella

La víctima, que també va rebre amenaces de mort, ja havia denunciat el noi quatre vegades

Detingut un jove a Barcelona per retenir i agredir la seva exparella

EFE

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dijous un jove de 23 anys que va retenir la seva exparella contra la seva voluntat al barri barceloní de Sant Andreu, agredint-la i amenaçant-la de mort. La víctima ja havia interposat anteriorment quatre denúncies contra ell per fets similars.

Els fets es van produir cap a les 14.00 hores de dijous passat, quan l’advocada de la víctima va alertar els Mossos que el detingut, que tenia vigent una ordre d’allunyament, havia contactat amb la víctima amb la intenció de quedar amb ella. L’excusa per veure-la era tornar-se un telèfon, i la va amenaçar de matar-la si avisava la policia. La jove va trucar a la seva lletrada i la va alertar que la seva exparella portava una navalla i que no dubtaria a matar-la si no retiraven la denúncia interposada contra ell.

Ingrés a la presó

Notícies relacionades

Els Mossos van alertar el Grup d’Atenció a la Víctima (GAV), que portava el seguiment d’aquest cas, i es va establir un dispositiu d’agents no uniformats per localitzar el jove, ja que van donar fiabilitat a les amenaces de mort. Finalment, els agents van entrar al domicili en què estava la noia retinguda, van assegurar-ne la integritat i van detenir l’agressor.

El detingut, que té 13 antecedents (nou d’ells relacionats amb violència masclista), va passar a disposició judicial aquest dissabte i el jutge va decretar-ne l’ingrés a la presó. Se l’acusa de delictes de maltractament en l’àmbit de la llar, amenaces i violació de condemna.