Hi ha convocatòries a tot Espanya

Més de 14.000 persones fan oposicions per a 3.490 places docents a Catalunya

Els aspirants opten a llocs del Cos de Mestres, d’especialitats d’FP, d’Ensenyament Secundari i de professors tècnics

2
Es llegeix en minuts

Més de 14.000 persones comencen aquest dissabte el procés d’oposicions per accedir a una de les 3.490 places de professor convocades pel Departament d’Educació per als diversos cossos docents a Catalunya. Les proves coincideixen amb més convocatòries en la resta d’Espanya, on un total de 251.821 persones s’examinen aquest dissabte a tot el país per a 31.172 places de docents a Secundaria, FP i altres cossos. Es tracta de les primeres oposicions, en gairebé dos anys, després de la irrupció de la pandèmia.

El passat dia 3 de febrer, la conselleria va treure a concurs públic les 3.490 places docents amb l’objectiu d’estabilitzar les plantilles de professorat dels centres educatius. Les places convocades corresponen al Cos de Mestres (1.575), per a especialitats de Formació Professional del Cos de Professors d’Ensenyament Secundari (1.198) i de professors tècnics de Formació Professional (717).

Els aspirants hauran de presentar una programació didàctica de l’especialitat a què optin, en format paper, davant els tribunals, segons estableix la resolució 182/2021, de 29 de gener.

La presentació de la programació didàctica és una prova eliminatòria, de caràcter pràctic, i l’aspirant, que no la presenti «s’entén que renuncia a continuar en el procés selectiu i perd tots els drets que a partir d’aquest moment es puguin derivar», segons la mateixa resolució.

Proves de 35 minuts

La prova té una durada total de 35 minuts, dels quals 25 són per defensar la programació didàctica i els 10 minuts restants per respondre a preguntes del tribunal relacionades amb el contingut de la programació presentada i partint de situacions educatives concretes.

Una vegada iniciat el procediment selectiu, la resolució estableix que no és obligatori publicar al DOGC els anuncis successius de celebració de la resta del procediment.

El tribunal farà públics els anuncis i cites a la seu on s’estigui celebrant el procediment selectiu i també es publicaran a través de la pàgina d’internet específica, com a mínim 14 hores abans de l’inici de l’actuació de les persones aspirants, segons la resolució.

Mesures de seguretat

Les proves d’oposició es porten a terme seguint mesures publicades per la conselleria per evitar contagis de Covid-19, com l’ús obligatori de mascareta, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’entrar a l’aula i al sortir-ne, utilitzar les escales per accedir a pisos superiors i limitar l’ascensor a casos amb dificultat de mobilitat, mantenir la distància de seguretat de dos metres, no quedar-se en passadissos, evitar el contacte físic, disposar els objectes personals en l’espai interpersonal, davant o darrere de l’opositor, entre d’altres.

Notícies relacionades

A principis de març, la convocatòria d’oposicions docents va ser massivament impugnada mitjançant recursos de reposició individuals a través de Plataforma d’Interines Docents de Catalunya (Pindo) argumentant que «estan en joc 3.000 vacants ocupades majoritàriament per docents interines que pateixen abús de la temporalitat en la seva contractació» i que han demostrat «àmpliament la seva vàlua i experiència».

La conselleria va paralitzar llavors el procés d’oposició fins a haver contestat els recursos i el concurs es va reactivar el 17 de maig amb la publicació a principis de juny de la llista definitiva d’aspirants admesos i exclosos en el procés.

Temes:

Oposicions