Consternació a València

Una amiga de Wafaa Sebbah: «‘El Tuvi’ és gelós, agressiu i molt controlador»

  • Tania ha declarat que es va trobar l’assassí confés, Dani S. O., la setmana passada i el va notar «nerviós i amb la mirada fosca»

  • La Guàrdia Civil continua inspeccionant la finca de l’avi del detingut, la primera que es va registrar

Una amiga de Wafaa Sebbah: «‘El Tuvi’ és gelós, agressiu i molt controlador»

PERALES IBORRA

4
Es llegeix en minuts

Tania Puchades era amiga de la Wafaa i se sent «destrossada» després de conèixer el fatal desenllaç de la jove de 19 anys, de la qual es va perdre la pista el 17 de novembre del 2019 i el cadàver de la qual s’ha trobat en un pou de reg a la Pobla Llarga (València) després que el seu assassí confés, David S. O., expliqués a l’UCO on havia llançat el cos després d’acabar amb la seva vida. Tot i que «almenys la seva família ara podrà descansar» al conèixer què va passar amb Wafaa Sebbah i haver recuperat les seves restes.

Respecte al detingut, la Tania, que ha tornat a declarar davant la Guàrdia Civil, ha destacat tres característiques molt inquietants: «‘El Tuvi’» [àlies del detingut] és gelós, agressiu i molt controlador».

Violència masclista i venda a la menuda de drogues

Els presumptes assassinats i agressions de violència masclista s’han combinat en la vida de David S. O. amb el mercadeig de drogues. «Tots sabien que es dedicava a vendre marihuana i cocaïna», ha explicat Puchades. La infància i joventut d’‘El Tuvi’ estan lligades a la localitat de Carcaixent (València) on va cursar estudis primaris, concretament fins i tot 6è de Primària en l’escola pública Navarro Darás, del mateix municipi.

Després de deixar els estudis, es va dedicar a ajudar els seus pares a la parada de fruita i verdura que tenien al mercat municipal de Carcaixent, on venien els productes de les seves pròpies finques agrícoles.

Aquesta botiga es manté tancada des de l’any 2012, coincidint amb la detenció i empresonament del més gran dels seus fills, Juan, per l’assassinat d’una parella a Eslovàquia. Potser per les despeses jurídiques que van haver d’afrontar davant el doble assassinat comès pel seu primer fill, o bé per les enraonies en el municipi, la parada al mercat va abaixar la persiana i l’economia familiar (la del matrimoni i tres fills) va passar a dependre exclusivament de l’explotació agrària de les finques familiars.

De les últimes persones a veure-la amb vida

La Tania va ser una de les últimes persones que va veure amb vida Wafaa Sebbah, ja que aquesta la va visitar a la seva pròpia casa. Després de passar una estona juntes, la Wafaa li va comentar que se n’anava a casa d’una altra amiga, on mai va arribar. Els investigadors sospiten que va ser en aquest trajecte on es va trobar amb ‘El Tuvi’ i ja es va perdre la seva pista.

A més l’amiga de la Wafaa ha explicat que la setmana passada es va trobar amb l’arrestat a la cua de l’atur i el va notar «nerviós i amb la mirada fosca», res estrany tenint en compte que ja havia sigut interrogat per la Guàrdia Civil en relació amb l’assassinat de l’embarassada de Xàtiva, ja que es va trobar el seu ADN en uns calçotets apareguts en l’escena del crim de la víctima, Isabell Raducanu.

Continuen els registres

Els agents de l’UCO continuen realitzant registres en les propietats de la família d’‘El Tuvi’. Aquest divendres han reprès la inspecció de la primera finca (pertanyent a l’avi) en què van intervenir però que van deixar enrere, després que David S. O. els indiqués que el cadàver de la jove, que va assassinar el mateix dia que va desaparèixer, es trobava al pou d’una altra finca agrícola que havia sigut propietat de la família, tot i que ja l’havien venut a un britànic.

Davant la seva mare i davant dels agents de la Guàrdia Civil que estaven inspeccionant la finca del seu avi amb gossos i un georadar, David S.O. es va enfonsar i va confessar la localització del cos. «No és allà on esteu buscant, jo us puc portar al lloc», amb aquesta frase va confessar el crim i el lloc en el qual es va desfer del cos ja sense vida de la Wafaa el mateix dia en què la jove va desaparèixer.

La mare sospitava de l’entorn pròxim

La mare de Wafaa Sebbah sempre ha relacionat la desaparició de la seva filla amb el seu entorn pròxim i amb el seu nucli d’amistats, segons ha manifestat aquest divendres l’alcaldessa de la Pobla Llarga, Neus Garrigues.

«Sempre ha dit que algú del seu entorn sabia més del que deia», segons ha dit Garrigues als mitjans de comunicació després de la troballa dijous del cos de la jove desapareguda des de fa dinou mesos i la detenció de David S.O., de 30 anys, per la seva suposada participació en els fets.

Segons l’alcaldessa, la mare de la jove –que tenia 19 anys quan va desaparèixer– està «destrossada» després de 19 mesos sense tenir notícia de la seva filla i de conèixer ahir la troballa del seu cadàver.

Tres dies de dol

L’únic consol és que «l’agonia» de la localització del cos només s’ha prolongat durant 24 hores, ha dit l’alcaldessa sobre aquests fets, que estan sent «molt dolorosos» per a aquest poble.

Notícies relacionades

Han sigut uns mesos complicats i aquest dimarts, tot i que les notícies no eren esperançadores, existia l’esperança que la jove estigués retinguda però viva, segons ha comentat. Durant aquest temps el consistori ha donat «tot el suport» a la família i ha participat en les concentracions de cada mes.

L’Ajuntament de la Pobla Llarga ha decretat tres dies de dol per la mort de la Wafaa i dedicarà el 17 de juny a retre homenatge a la jove i a reivindicar la lluita contra la violència masclista.