Desapareguda des del 2019

La mare de l’assassí d’una jove a València li arrenca la confessió

  • Wafaa Sebbah, de 19 anys, va ser vista per última vegada a Carcaixent

  • El detingut té antecedents per violència de gènere i tràfic de drogues

Localizan el cuerpo sin vida de Wafaa Sebbah en un pozo de una finca de la familia del detenido

Localizan el cuerpo sin vida de Wafaa Sebbah en un pozo de una finca de la familia del detenido / Jorge Gil (Europa Press)

3
Es llegeix en minuts

Efectius de la Guàrdia Civil han localitzat aquest dijous el cos sense vida de Wafaa Sebbah, la jove desapareguda des del novembre del 2019 i que havia sigut vista per última vegada a Carcaixent (València), després de la confessió del principal sospitós, David S. O., conegut com ‘El Tuvi’, un jove que havia sigut rebutjat per la víctima per tenir-hi relacions. Ha sigut la mare del jove la que ha aconseguit que finalment confessés.

La víctima, Wafaa Sebbahque tenia llavors 19 anys, estava desapareguda des del 17 de novembre del 17 de novembre de 2019 de la seva ciutat 2019 de la seva ciutat de residència, Carcaixent. El seu cadàver ha sigut trobat en un pou que hi ha en una finca que havia sigut propietat de la família de l’assassí confés, informa ‘Levante-EMV’, del grup Prensa Ibérica. Ahir dimecres, la policia va detenir com a sospitós a David S.O., que té nombrosos antecedents per violència de gènere i tràfic de drogues, i li va imputar la desaparició de la jove.

A primera hora del matí, va iniciar el registre d’una finca rústica amb georadar i bussejadors, però el va suspendre cap a mig matí al comptar amb nova informació que apuntava que ‘El Tuvi’ es va poder haver desfet del cos de Wafaa en un pou d’una altra propietat pròxima.

El detingut havia confessat a aquella hora que va ser ell qui va matar Wafaa i que va llançar el cos al pou d’aquesta segona finca, coneguda com a Casa Vidalet. Aquesta propietat havia pertangut a la família de David S.O, però ja l’havia venut. Les restes humanes trobades estan molt deteriorades i serà precisa una anàlisi genètica per a la seva completa identificació.

En aquesta segona inspecció el dispositiu ha comptat amb la participació del grup d’especialistes en activitats subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS) i també amb integrants del grup de rescat i intervenció en muntanya (GREM), segons informa Levante-EMV, que assenyala que el detingut, emmanillat i custodiat pels agents, ha ajudat a localitzar el pou on va llançar el cos sense vida de Wafaa. El detingut ha confessat que la va matar el mateix dia de la seva desaparició.

Fonts de la investigació han destacat que la mare de l’ara autor confés del crim, David S.O., ha estat present aquest matí en el registre que es feia en una altra finca pròxima. I davant la insistència de la mare preguntant al seu fill per la seva possible participació en el crim, aquest s’ha esfondrat i ha decidit confessar.

Germà a la presó per un doble crim

A la zona hi ha el cas d’una altra jove desapareguda, Marta Calvo, tot i que els agents de la Guàrdia Civil en principi desvinculen els dos casos.

La detenció de David S. O., l’acusat de la desaparició de Wafaa, en relació amb un homicidi no és el primer a la seva família. El seu germà Juan, sis anys més gran que ell, compleix condemna a Eslovàquia per un doble crim perpetrat a la primavera del 2012, tal com va informar Levante-EMV després de la detenció del sospitós a Sueca, a instàncies de la Justícia eslovaca.

L’Ajuntament de La Pobla Llarga (València) ha convocat un ple extraordinari per decretar tres dies de dol oficial per l’assassinat de Wafaa Sebbah. Així mateix, el municipi decretarà el 17 de juny com a Dia del record de Wafaa Sebbah i de condemna de la violència masclista, i l’ajuntament lamenta que aquest tipus d’actes violents «són una evidència en els últims temps i un assetjament a la nostra societat».

La delegada del Govern al País Valencià, Gloria Calero, ha manifestat que les dones han de saber que les administracions «hi serem per ajudar-les» i perquè se sentin segures «davant tant sofriment i tant dolor», i ha recordat que aquest maig ha sigut tràgic en casos de violència contra les dones.

Notícies relacionades

Calero ha insistit que la societat «no pot suportar més morts», amb referència a un maig «tràgic» en morts per violència de gènere, i ha assegurat que una societat digna «no pot consentir que se’ns mati a les dones pel simple fet de ser-ho».

A la plaça del País Valencià de La Pobla Llarga, on hi ha l’ajuntament, s’ha fet una concentració a les 19 hores en senyal de recolzament a la família de la jove, en què han participat la delegada del Govern, l’alcaldessa, Neus Garrigues, i veïns de la localitat. En l’acte s’ha mostrat una pancarta amb una imatge de la jove i les banderes del consistori onegen a mig pal.