Possible assassinat racista

«Serà l’última vegada que em vacil·les»: la frase de l’acusat del crim de Mazarrón abans de disparar a la seva víctima

L’acusat de matar a trets el Younes va ingressar ahir a presó sense fiança

Se li imputa un delicte d’assassinat i un altre de tinença il·lícita d’armes després de trobar-se «un petit arsenal» a la seva vivenda

«Serà l’última vegada que em vacil·les»: la frase de l’acusat del crim de Mazarrón abans de disparar a la seva víctima

SOLETE SLOWPHOTO

2
Es llegeix en minuts

«Serà l’última vegada que em vacil·les», van ser, segons els testimonis, les últimes paraules que va sentir el Younes, el veí de Mazarrón de 35 anys, que va morir diumenge passat a la cafeteria El Muelle després de rebre tres trets.

La titular del jutjat d’Instrucció número 1 de Totana va decretar ahir l’ingrés a presó provisional i sense fiança per a Carlos Patricio B.M., exmilitar de 52 anys i també veí de Mazarrón, acusat de matar el Younes. Segons va informar el TSJ de Múrcia, se l’investiga per la comissió d’un delicte d’assassinat i d’un delicte de tinença il·lícita d’armes, després de trobar-se a la seva vivenda «un petit arsenal», segons fonts pròximes al cas. En la interlocutòria, la jutge precisa que «l’ingrés a la presó s’haurà de realitzar en un mòdul per preservar la integritat física i la pròpia vida de l’investigat», una cosa que va sol·licitar ahir l’acusat durant la primera vista, en la qual es va acollir al seu dret a no declarar.

A la sortida dels jutjats, l’advocat de la família de la víctima, Melecio Castaño, va defensar que «es tracta d’un assassinat clarament racista, un delicte d’odi» i va explicar que l’actitud de l’acusat, des del primer moment, va ser increpar el mort i els quatre amics amb qui es trobava pel seu origen marroquí. «Ja al matí va avisar que la faria grossa a la tarda, per la qual cosa entenc que hi va haver premeditació», va assegurar Castaño, que sobre el possible estat d’embriaguesa del presumpte assassí afirma que les primeres declaracions de les dues treballadores de la cafeteria «han negat això; el van veure violent, com alienat, però només per l’ànim violent, no per estar borratxo».

Sobre la possibilitat que l’acusat pateixi algun tipus de trastorn psicològic, l’advocat va revelar que segons un informe dels serveis d’urgència que el van atendre després de ser detingut, «no consta que tingui antecedents psiquiàtrics; l’únic que pren és un medicament per a l’ansietat i Orfidal, però no rep cap tractament de consideració».

Quant a l’actitud de l’acusat davant la jutge, Melecio Castaño va afirmar que «en tot moment, semblava una persona completament conscient del que pensa i de les seves accions; així que descarto aquestes dues possibles línies de defensa quant a l’embriaguesa o l’alienació transitòria o patològica».

D’altra banda, Castaño va informar que la família de la víctima està «destrossada, perquè ha sigut un assassinat sorprenent, que ningú espera, en una situació realment absurda, perquè no hi va haver provocació per part de ningú», va explicar el lletrat.

Notícies relacionades

El cas ha passat al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 i es preveu que la setmana que ve acudeixin a declarar els amics del mort presents en el tiroteig i una persona que es trobava a la vivenda del presumpte assassí i que el va veure agafar l’arma.

Possible crim racista

Testimonis del succés no van dubtar ahir a descriure com un delicte d’odi i un crim racista el succeït, tal com defensa l’advocat de la família. Un amic de la víctima va relatar que el detingut va increpar reiteradament una de les cambreres del local per atendre moros sense papers. En un moment determinat, segons el lletrat de la família, el Younes es va acostar per reprendre aquesta actitud, cosa que va motivar que l’acusat, exmilitar, marxés uns minuts per anar a la seva vivenda, agafar una de les seves armes i tornar per disparar-li.