Balears

Sancionen un policia que s’oferia com a ‘stripper’ eròtic

L’agent, que treballa a la comissaria d’Eivissa, ha sigut suspès d’ocupació durant gairebé tres mesos

Sancionen un policia que s’oferia com a ‘stripper’ eròtic
3
Es llegeix en minuts

De dia perseguia delinqüents i a la nit protagonitzava espectacles eròtics. Un veterà agent de policia de la comissaria d’Eivissa, amb gairebé 20 anys d’experiència laboral, ha sigut sancionat internament per perjudicar la imatge del cos i per la falta de respecte envers la institució policial. I tot això al descobrir-se que s’oferia com a ‘stripper’ per protagonitzar espectacles eròtics de l’illa, un lloc relativament petit on era fàcil descobrir que l’actor principal d’aquestes escenes era un agent del Cos Nacional de Policia. L’agent va ser sancionat internament, després d’un expedient disciplinari, per cometre una falta molt greu. Una sanció que li va suposar quedar apartat de la seva funció d’agent de l’autoritat durant un període de 80 dies. Durant aquests gairebé tres mesos no va cobrar el sou, que ascendia a uns sis mil euros.

El funcionari ha recorregut als tribunals aquesta sanció disciplinària, però no ha aconseguit el seu objectiu que aquesta decisió interna fos anul·lada. Més aviat al contrari, ja que els tribunals de Balears coincideixen que es tracta d’un comportament greu i que mereix aquesta sanció.

Aquesta doble vida del policia d’Eivissa es va descobrir arran de la denúncia formulada fa tres anys per una tècnica d’un centre d’oci juvenil. Va explicar que un menor que acudia al centre juvenil apareixia en fotografies a la xarxa social Instagram al costat d’un home vestit de policia, que anava seminú i mostrava una actitud eròtica amb aquest adolescent. A més, a tots dos se’ls havia vist moltes vegades junts.

Els funcionaris policials que van observar les fotografies es van sorprendre a l’adonar-se que l’adult que apareixia a les imatges era un company seu. Ni un ni un altre van tenir cap dubte al reconèixer que el qui apareixia en aquesta actitud eròtica al costat d’un menor d’edat era un agent de l’ordre.

A partir d’aquest moment es va intensificar la investigació i es van descobrir molts més detalls del comportament d’aquest policia. L’agent de l’ordre apareixia anunciat amb un nom artístic en diverses pàgines web eròtiques, oferint els seus serveis de ‘striptease’ i massatgista eròtic.

El policia, en el seu descàrrec, va dir que efectivament l’individu que apareixia fotografiat en aquestes pàgines eròtiques era ell. No obstant, va manifestar que s’estaven utilitzant sense el seu consentiment.

També va reconèixer les fotografies en què apareixia gairebé nu al costat d’un menor, que havia publicat en una xarxa social. En aquesta ocasió no va al·legar que es tractés d’una manipulació.

A més d’obrir-se un expedient intern, la comissaria d’Eivissa va posar en coneixement del jutjat la denúncia que havia presentat la responsable del centre juvenil. El jutge va investigar el cas, però finalment va decidir arxivar-lo perquè no va apreciar que el comportament del policia constituís cap tipus de delicte.

L’arxivament no va paralitzar l’expedient disciplinari, que va acabar amb una proposta de sanció de feina de 80 dies, apartat de la policia i sense rebre el sou.

Notícies relacionades

El policia, en el seu descàrrec, va dir que havia sigut sempre un funcionari exemplar, fins a l’extrem que havia rebut fins a 21 felicitacions internes, cosa que demostrava el seu alt nivell professional.

Bé és cert que se li van atorgar aquestes felicitacions, però el tribunal entén que a l’aparèixer en aquestes pàgines eròtiques, on se’l pot identificar amb facilitat, s’incompleixen els deures que es determinen en el codi de conducta de la policia. El tribunal que ha analitzat el cas considera que aquest agent no ha mostrat el més mínim respecte a la institució policial que representa.