Doble parricidi

L’acusada pel crim de Godella: «El Gabriel tenia planejat matar els nens i a mi volia tornar-me boja»

La mare de l’Ixchel i l’Amiel, assassinats a cops a Godella, nega que ella matés els petits i acusa el pare de ficar-li al cap una sèrie d’idees delirants i persecutòries sobre una secta

L’acusada pel crim de Godella: «El Gabriel tenia planejat matar els nens i a mi volia tornar-me boja»

DANI TORTAJADA

4
Es llegeix en minuts

Per María G. M., la mare dels nens assassinats a Godella el 2019, l’únic autor de les morts de l’Ixchel, de cinc mesos, i el seu germà Amiel, de tres anys i mig, és el seu pare. «El Gabriel tenia planejat matar-nos als tres i a mi volia tornar-me boja, estava constantment parlant-me de la secta», va declarar ahir l’acusada, inimputable pel trastorn d’esquizofrènia paranoide que pateix, i que ara, estabilitzada amb la medicació, veu amb altres ulls la seva relació amb el processat i totes aquelles creences delirants i persecutòries que, segons ella, ell li va anar ficant al cap, entre les quals, que una secta abusava dels nens i volia posar fi a les seves vides, avança ‘Levante-EMV’, de Prensa Ibérica.

Així mateix, la mare dels nens va relatar als membres del jurat popular que era víctima de maltractaments per part del Gabriel. «Em despertava amb blaus i em deia que havia sigut la secta», recorda la dona, que ara creu que totes aquestes idees sobre la secta que els perseguia eren per tapar la seva violència, tant amb ella com amb el seu fill Amiel.

La María nega que ella matés els nens. Segons el seu relat, en la primera declaració formal que realitza sobre els fets, l’acusada assegura que entorn de les onze de la nit del 13 de març del 2019 se’n va anar a dormir després de fumar-se un porro amb el Gabriel, i que aquest es va quedar despert, ja que aquella nit li tocava a ell fer la guàrdia. La María va confirmar que sí que feien vigilàncies a les nits per protegir-se de la presumpta secta, fet que nega l’acusat, malgrat el diari en què es recullen anotacions d’aquestes vigilàncies nocturnes. «Deia que venien a sostreure’ns material genètic i a punxar-nos hormones, m’assegurava que corríem perill de mort per tot el que sabíem», va explicar la processada en la seva declaració.

Quan s’estava fent de dia es va despertar desorientada i quan va sortir fora de la casa es va trobar ja els cossos sense vida de l’Ixchel i l’Amiel. «Tenia tan present que ens volien matar que vaig pensar que la secta els havia matat», va argumentar la noia, que va admetre que els va enterrar perquè no podia deixar-los així, i se’n va anar a buscar el Gabriel per escapar-se abans que els matessin a ells.

La María va reconèixer que quan va entrar a la casa el Gabriel ja estava despert i li va preguntar on eren els nens, cosa que sí que coincideix amb el que ha manifestat l’acusat. A partir d’aquest punt el testimoni de la María es torna més estrany. D’una banda, va explicar que li va dir que eren a casa de la seva mare, perquè en aquell moment va pensar que ell també formava part de la secta, tot i que quan es van dirigir cap allà va recordar que la seva mare també estaria morta perquè el Gabriel havia realitzat un ritual satànic per acabar amb la vida de la seva sogra. De la mateixa manera, parla que es va tirar al pou a buscar-los, perquè el Gabriel li va dir que eren allà, obviant que ja havia admès haver-los enterrat.

Segons els informes psiquiatricoforenses, l’acusada va patir aquella matinada un brot agut de la seva malaltia, per això la fiscalia en demana l’absolució per un eximent complet de trastorn mental i sol·licita una mesura d’internament per un termini màxim de 25 anys. Per al pare, que considera inductor dels crims i que va participar «fent o deixant fer», el fiscal demana una pena de 50 anys de presó per dos assassinats.

La María assegura que idolatrava el Gabriel, que aquest s’autoanomenava com Jesucrist reencarnat i que li deia que ella era la seva Maria Magdalena, i que per això els atacaven a les nits, perquè «la nostra genètica era important», va assegurar la mare dels nens, que reconeix que «era ingènua i creia en les conspiracions», però que tot era pel que li deia la seva parella. «Creia en el Gabriel sobre totes les coses», va afirmar la María sobre la transcendència que tenia per a ella tot el que li deia el pare dels seus fills. Fins i tot es dirigia a ell en alguna ocasió anomenant-lo «Déu».

Volia tapar la seva malaltia

Notícies relacionades

El 19 de febrer, l’acusat va acompanyar la María al psiquiatre per iniciativa de la mare d’ella. L’especialista els va dir que només tenia ansietat. La María assegura que abans d’anar al metge el Gabriel li va donar indicacions perquè no parlés de la secta, perquè si no la tractarien de boja. Així, el dia 1 de març, que tenia una nova cita, la seva parella no la va portar allà ni l’hi va recordar.

«Em penso que el Gabriel mai ens ha estimat ni a mi ni als nens, hem sigut un objecte de satisfacció per al seu ego», assegura la María, que va afirmar que l’acusat l’ha pressionat a presó perquè ella assumeixi tota la responsabilitat, dient-li que en el seu cas la pena seria menor, i que li prometia reprendre una vida fora en una casa nova que ell rehabilitaria. «Jo estava il·lusionada amb ser mare de nou i creia que ell podia fer tornar l’esperit dels meus fills».

Les recerques esotèriques al mòbil de l’acusat just abans dels crims