Fill de la dona

Detinguda una parella per la mort d’un nadó a Elx

Els arrestats podrien passar demà divendres o dissabte a disposició del jutjat

Detinguda una parella per la mort d’un nadó a Elx
3
Es llegeix en minuts

Agents del Cos Nacional de Policia a Elx han detingut una parella de la pedania de La Hoya per la mort del nadó de la dona, que pel que sembla convivia amb dos fills més i, des de feia pocs mesos, amb un home.

El jutjat de guàrdia ha declarat el secret de les actuacions a l’espera que els detinguts passin a disposició judicial; mentrestant, prossegueix la investigació de camp a càrrec dels agents. Aquest matí ha pres declaració a veïns per saber com eren les relacions i si havien vist alguna cosa rara. Els arrestats, ella de 35 anys i ell de 44, es mantenen a aquestes hores en dependències policials a l’espera de declarar, si així volen, davant els investigadors abans de passar a disposició judicial, cosa que podria realitzar-se divendres o, fins i tot, dissabte, en funció de com avancin les indagacions i si aquestes estan concloses abans de les 72 hores que permet de marge la legislació espanyola.

La mort del petit es va produir dilluns passat al migdia després que el nadó arribés a l’Hospital General Universitari d’Elx, pel que sembla, ja sense vida. Segons el testimoni de la parella als sanitaris, s’havia quedat adormit molta estona i al migdia van comprovar que no es despertava, i van pensar que estava inconscient. El petit va ser traslladat només per la parella. Els facultatius van comprovar que no tenia constants vitals i van començar a realitzar una reanimació (RCP) a contrarellotge. Des del primer moment es van bolcar tots els esforços sanitaris a intentar recuperar el petit.

Sense signes vitals a l’Hospital d’Elx

I, tot i que els responsables del servei van fer tot el possible per reanimar-lo sense que mostrés cap signe vital, al cap de gairebé dues hores es va procedir a certificar la mort en el mateix servei. Seguint els protocols sanitaris, es van extreure mostres per a la seva anàlisi i es va enviar a altres centres sanitaris de referència, cas de La Fe, i es va certificar com a possible «mort sobtada», a fi que es confirmés o no posteriorment. El jutjat de guàrdia va ser informat igualment de l’ocorregut i es va activar el protocol sanitari i policial per a aquests casos a fi d’intentar completar la història i el que havia passat.

A continuació, la parella va ser informada de la mort del petit. La mare va avisar des d’allà més familiars que van acudir a consolar-los. A aquesta hora es desconeix el grau de participació de la parella i el motiu de la detenció en relació amb aquests fets.

En qualsevol cas, sembla que ha sigut l’autòpsia, que es va practicar a l’Institut Anatòmic Forense d’Alacant, pel que sembla aquest dimarts passat (altres fonts asseguren que dimecres) la que ha desembocat en els arrestos després de comprovar els forenses que el nadó presentava lesions internes.

Notícies relacionades

La detenció s’hauria practicat dimecres a última hora de la tarda després de reunir prou investigadors evidències sobre l’ocorregut i per contrastar les versions de la mare i el padrastre sobre l’ocorregut dilluns passat. La parella es trobava a casa quan es va procedir a la detenció, cosa que va alarmar els veïns de La Hoya. Es dona la circumstància que des de dimarts la família de la mare esperava procedir al sepeli i enterrament del nen.

A les xarxes socials s’havien mostrat molt entristits per l’ocorregut, una cosa que atribueixen a una mort sobtada. Qualsevol acte fúnebre es va suspendre després de quedar judicialitzat el cas i van haver d’informar familiars i amics, també a través de les xarxes socials on van arribar a tenir una esquela amb una imatge del nen, sobre el retard en les exèquies.