Immunització contra la Covid

Moderna anuncia l’efectivitat de la seva vacuna contra la Covid-19 per a adolescents

  1. La RNA-1273 (nom tècnic de la vacuna) s’ha demostrat «altament efectiva en prevenir» la malaltia entre els 12 i els 17 anys

Vacuna de Moderna en el Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

Vacuna de Moderna en el Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

La farmacèutica Moderna va anunciar aquest dimarts que la seva vacuna contra la Covid-19 és segura i efectiva per a adolescents d’entre 12 i 17 anys, cosa que acosta la possibilitat que sigui la segona aprovada als EUA per a aquesta franja d’edat.

Moderna va informar que a principis de juny enviarà els resultats del seu estudi clínic a l’Agència de Medicaments i Aliments dels EUA (FDA, per les seves sigles en anglès) perquè sigui aprovat el seu ús. L’esmentat estudi, realitzat sobre 3.700 adolescents als Estats Units, revela la mateixa efectivitat contra la malaltia que entre els adults, amb una protecció del 93% després de la segona dosi.

Notícies relacionades

Respecte als efectes secundaris, Moderna va citar similars els registrats amb els majors d’edat, com dolor al braç, fatiga i mals de cap.

La RNA-1273 (nom tècnic de la vacuna) s’ha demostrat «altament efectiva en prevenir la Covid-19 en adolescents», va declarar Stéphane Bancel, el director executiu de Moderna. En cas de ser aprovada, seria la segona vacuna disponible als EUA per a adolescents, després que les autoritats reguladores aprovessin el 10 de maig l’ús de la de Pfizer i BioNTech.