Desaparició d’Anna i Olivia

El pare de les nenes desaparegudes va entregar una caixa amb diners a la seva nòvia

  • L’empresari canari va sol·licitar a la seva nova parella que no obrís l’objecte fins després de la mitjanit del 27 d’abril i en el mateix li havia deixat diversos milers d’euros

El pare de les nenes desaparegudes va entregar una caixa amb diners a la seva nòvia
3
Es llegeix en minuts

El pare de les nenes que romanen desaparegudes des de fa tres setmanes i mitja a Tenerife, Tomás Gimeno, va tenir un gest sorprenent amb una dona amb la qual tenia una relació sentimental en els últims mesos. Durant la tarda del passat 27 d’abril, quan les menors Olivia i Anna van ser vistes per última vegada per la seva mare, l’esmentat empresari va portar un paquet tancat a la seva nòvia, segons va avançar divendres el programa ‘Espejo Público’, d’Antena 3.

L’esmentat objecte suposadament portava un missatge, amb l’objectiu que la seva destinatària no l’obrís fins després de la mitjanit. Segons va transcendir, la dona va trobar a l’esmentat paquet diversos milers d’euros. Algunes persones interpreten l’esmentada acció com un gest més de comiat i consideren que, d’alguna manera, Gimeno va planificar els seus moviments posteriors.

A més de mantenir diverses converses telefòniques amb la progenitora de les petites, en algunes de les quals li va deixar clar a Beatriz Zimmermann que no les tornaria a veure, ni a ell tampoc, ha transcendit que Gimeno va enviar durant la matinada diversos missatges de comiat als seus familiars i a uns quants amics.

A alguns d’ells suposadament els va dir en els seus comentaris que els deixava algunes de les seves possessions, com l’embarcació de sis metres d’eslora o la moto que posseïa.

La declaració

Totes aquestes persones han prestat declaració davant els investigadors de la Guàrdia Civil i han aportat el que saben per intentar aclarir el que va poder passar amb Tomás i les seves filles la tarda i la nit del 27 d’abril, així com la matinada de l’endemà. No obstant, fins ara, l’única certesa sobre els últims moviments coneguts de l’empresari és que va sortir a les 21.30 hores del port esportiu Marina Tenerife, després de carregar la seva llanxa amb diversos bolsos i paquets; que va tornar a les 23.30 hores per comprar un carregador de mòbil en una gasolinera, que va recarregar el seu terminal i que va tornar a marxar una hora després amb rumb desconegut.

Des de la setmana vinent està previst que un vaixell de l’Institut Español d’Oceanografia (IEO) es desplaci a aigües davant el Sud-Est de Tenerife per realitzar un rastreig de fons marins, mitjançant un sonar i un robot no tripulat que aportin informació sobre algun element que pugui aportar pistes sobre el que va passar la nit del 27 d’abril.

El robot

Respecte al robot, ha transcendit que té capacitat per descendir fins a 2.000 metres de profunditat. L’embarcació de Tomás Gimeno va ser localitzada la tarda del 28 d’abril a més d’una milla d’El Puertito de Güímar. En aquest punt, s’estima que pot existir una profunditat d’entre 400 i 500 metres.

Els professionals del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil tenen capacitat per descendir fins a uns 40 metres de profunditat aproximadament, en unes tres o quatre immersions durant cada jornada.

La mesura de la incorporació a les tasques de recerca d’una embarcació amb sonar i robot no tripulat per estudiar els fons marins va ser confirmada la passada setmana per la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, durant un acte celebrat a la capital de Tenerife.

Recerca

Notícies relacionades

Des de l’ong SOSDesaparecidos s’ha sol·licitat que l’agència policial Interpol inclogui a la seva pàgina d’internet el nom i la foto de Tomás Gimeno com una de les persones buscada a nivell internacional. Aquesta circumstància no s’ha produït, malgrat que la jutge titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Güímar va decretar en els primers dies el secret sobre les actuacions i una ordre de recerca internacional sobre l’esmentat empresari de Tenerife.

La feina desenvolupada pels agents canins Junco i Bil del Servei Cinològic de la Guàrdia Civil en el rastreig de la vivenda, les hortes, l’embarcació i el cotxe de Gimeno suposadament no ha aportat dades o indicis significatius per saber què va passar a les menors abans que sortís a navegar amb el seu barco.