Papers falsificats

Un informe revela els «enganys» d’un periodista per aconseguir la històrica entrevista a Lady Di

  • La cadena BBC ha investigat si es van cometre irregularitats per aconseguir la coneguda com a «entrevista del segle» a Diana de Gal·les, emesa a la cadena el 1995

Un informe revela els «enganys» d’un periodista per aconseguir la històrica entrevista a Lady Di
1
Es llegeix en minuts

Una investigació independent apunta que Diana de Gal·les, també coneguda com «la princesa del poble» a causa de la seva popularitat i humanitat, va ser enganyada per concedir la impactant entrevista que la BBC va difondre el 1995.

El germà de la difunta Lady Di va denunciar els enganys i extorsions amb què el periodista Martin Bashir hauria aconseguit aquesta entrevista, que va ser denominada com «l’entrevista del segle». Ara, aquests informes li donen la raó.

Va trencar el codi editorial

Gairebé 26 anys després que s’emetés la polèmica entrevista en la qual Lady Di va donar a conèixer detalls de la seva tumultuosa relació amb el príncep Carles, la investigació independent demanada per la BBC hi ha determinat que Bashir va utilitzar mètodes enganyosos per obtenir la impactant entrevista.

«A través del seu comportament enganyós, Bashir va aconseguir organitzar la reunió que va conduir a l’entrevista», indica l’informe. Segons les investigacions, el periodista va violar les regles editorials al falsificar documents per obtenir aquesta entrevista.

Factures i documents falsificats

I és que Bashir hauria mostrat a Charles Spencer, el germà de Diana, extractes de compte que demostraven que s’estava pagant a gent per espiar la princesa de Gal·les. Aquestes factures, que van resultar ser falsificades, van ser el que va portar Spencer a presentar el periodista i Lady Di.

«L’objectiu indirecte i real dels enganys de Bashir va ser la princesa Diana», ha explicat John Dyson, el jutge retirat que ha portat la investigació. L’autor també ha assenyalat que diversos funcionaris de la cadena pública britànica van encobrir les accions de Bashir.

«Ho lamento profundament»

Notícies relacionades

El periodista, que ara té 48 anys i que va abandonar la BBC la setmana passada a causa de problemes de salut s’ha disculpat pels seus mètodes. «Va ser una cosa estúpida», ha confessat Bashir. «És un acte que lamento profundament», ha conclòs.

Les conclusions de l’informe de Dyson també han obligat la BBC a demanar disculpes «completes i incondicionals» pels fets.

Temes:

BBC