Quaranta-unena edició

El jurat decideix el premi Princesa d’Astúries de Comunicació i Humanitats

  • L’any passat el guardó va recaure de forma conjunta a la FIL de Guadalajara i el Hay Festival of Literature & Arts

dcaminal35994497 fotodeldia  gra487  oviedo  21 10 2016   el presidente mundi161021202950

dcaminal35994497 fotodeldia gra487 oviedo 21 10 2016 el presidente mundi161021202950 / Jose Luis Cereijido

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jurat dona a conèixer aquest dimecres el premi Princesa d’Astúries de Comunicació i Humanitats 2021, al qual opten trenta-sis candidatures de setze nacionalitats. Aquest serà el segon dels vuit guardons convocats anualment per la Fundació Princesa d’Astúries, després que la setmana passada es distingís amb el de les Arts la sèrbia Marina Abramovic, per una trajectòria de més de cinc dècades que l’han convertit en el màxim exponent de la ‘performance’.

Notícies relacionades

El de Comunicació i Humanitats va recaure l’any passat de manera conjunta a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic), la més important del món de parla hispana, i el Hay Festival of Literature & Arts, un certamen originari d’un petit poble gal·lès convertit en una trobada anual de literats i artistes de tot el món. Aquest guardó, que distingeix «la tasca de cultiu i perfeccionament de les ciències i disciplines considerades com activitats humanístiques i del quen està relacionat amb els mitjans de comunicació social en totes les seves expressions», ha recaigut en edicions anteriors al Museu del Prado, Alma Guillermoprieto, Les Luthiers, James Nachtwey, Emilio Lledó, Joaquín Salvador Lavado ‘Quino’, Annie Leibovitz, Shigeru Miyamoto i The Royal Society.

Els premis Princesa d’Astúries, que aquest any arriben a la seva quaranta-unena edició, han rebut 363 candidatures de 61 nacionalitats. Després del d’avui, encara quedaran per decidir-se els guardons corresponents a les categories de Ciències Socials, el 26 de maig; Esports, el 2 de juny; Lletres, el 9 de juny; Cooperació Internacional, el 16 de juny; Recerca Científica i Tècnica, 23 de juny, i Concòrdia, els dies 29 i 30 de juny.