Treure a passejar al periquito i altres excuses per saltar-se el confinament

  • Els Mossos relaten a Twitter les inversemblants explicacions que els han donat els ciutadans mirant d’esquivar les restriccions

  • La policia explica que un bon nombre de persones van justificar «motius sexuals de força major» per eludir el toc de queda

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Anar a un altre municipi per comprar llaunes de cervesa, sortir a passejar una cabra o creuar una província sencera per entregar una jaqueta al fill que té una entrevista de feina. Aquestes són algunes de les excuses que els Mossos han constatat un any després de la pandèmia sanitària. Van ser molts els ciutadans que van voler eludir els dos estats d’alarma, els confinaments domicilaris, comarcals i municipals i el toc de queda. Segons expliquen al comunicat, la majoria dels casos van acabar amb sanció.

Plorar a Maradona sense mascareta

Un home es va emportar una sanció perquè estava caminant pel carrer sense mascareta i incomplint el confinament municipal a Barcelona. El motiu, plorar com es mereixia la mort de Diego Armando Maradona. A la capital també hi va haver qui va justificar que trencava el toc de queda o el confinament perquè «necessitava fer la digestió» o perquè «al seu poble no hi havia centres comercials».

El sexe, una necessitat essencial

Van ser moltes i rocambolesques les maneres de justificar un trajecte per tenir una cita o una trobada sexual. Però davant la desesperació per justificar-ho, molts van optar per donar la cara. Va ser el cas d’un veí de Figueres, que va creure que donar «un servei sexual a domicili» es considerava essencial, o un noi de Barcelona que havia concertat una cita a través d’una aplicació. «Entenia que tenia dret a això després de tant temps sense mantenir relacions», expliquen els Mossos. D’altres comentaven als agents que la seva parella era «insuportable» o «estava histèrica».

Espelmes a la Moreneta per a un futur mosso

Una de les excuses més «recurrents», segons explica la policia catalana, va ser la d’anar a posar una espelma o fer una promesa al monestir de Montserrat. Entre ells, una dona el fill de la qual estava estudiant per ser Mosso d’Esquadra. En un altre cas un home va justificar que se saltava el confinament per comprar mató, justificant que la seva dona estava embarassada i tenia un antull. Tot i que un gruix important de sancions se les van emportar veïns de l’Anoia, Baix Llobregat, Penedès o Vallès que, com des de casa seva veuen la muntanya de Montserrat, creien que podien anar-hi tot i que la muntanya es troba al Bages.

Vegans sense excusa

Hi va haver persones que, a causa de les seves dietes, havien d’abandonar els seus pobles per poder comprar productes per a la seva alimentació. No era el cas d’una veïna de Platja d’Aro (Baix Empordà) que se’n va anar a Palafrugell per «comprar menjar vegà» malgrat que al seu poble tenia diverses botigues a la seva disposició. Un altre veí de la Bisbal de l’Empordà va utilitzar la mateixa excusa, tot i que comprar, només havia comprat quatre llaunes de cervesa.

Anar amb la família al ginecòleg

Molts van fer autèntics artificis per sortir d’excursió o cap a la segona residència. Una família sencera es va moure 200 quilòmetres per «anar al ginecòleg», mentre que d’altres van arribar fins a Sant Feliu de Guíxols per «arreglar una fuita d’aigua» a la segona residència. Llàstima que anaven amb les maletes fetes i tota la família per reparar l’avaria. Fins i tot alguns, en aquestes incursions, van arribar a amagar-se al maleter. Una altra dona no només es va saltar el confinament municipal i comarcal, sinó que va canviar fins i tot de província desplaçant-se de Lleida fins a l’Hospitalet de l’Infant. El motiu, per ella era de primera necessitat: portar la jaqueta bona al seu fill que tenia una entrevista de feina.

Treure a passejar el periquito

Notícies relacionades

Els animals han sigut també una gran excusa per eludir les restriccions, ja que en un primer moment es van permetre passejos per als gossos. Entre el top 10 de motius divertits hi ha un home que va sortir al carrer a passejar el periquito. Tot i que els Mossos també van veure un senyor de Palafrugell passejant una cabra, i altres que feien el mateix amb porcs vietnamites. Un altre cas és el d’una família sencera que anava al Maresme a alimentar un cavall d’una hípica.

Incomplir les normes per saber si era real

Un veí de Vic va decidir sortir de la comarca d’Osona per «comprovar expressament» que si sortia de la comarca s’emportaria una sanció. L’incrèdul va acabar donant fe que era real, i es va emportar una sanció. També va ser multat un veí de Salt que anava fins a Sant Feliu de Guíxols per dinar amb el seu germà. «Jo no sé cuinar», li va etzibar als agents.