Conciliar salut i treball

Les treballadores de l’Ajuntament de Girona tindran permís els dies de regla

  • El ple municipal aprovarà al juny l’acord negociat amb el sindicat Intersindical-CSC

compresasok

compresasok

1
Es llegeix en minuts

Les treballadores de l’Ajuntament de Girona disposaran d’un permís de flexibilització menstrual per als dies que tinguin la regla, després que així ho hagi aprovat la taula general de negociació a instàncies del sindicat Intersindical-CSC. Està previst que el ple municipal el ratifiqui al juny.

Segons informa aquesta associació sindical, les converses van començar després d’exposar al consistori que algunes empleades utilitzaven habitualment dies de vacances o dies festius durant la menstruació davant la impossibilitat per raons fisiològiques de conciliar salut i treball.

«La regla no ha de ser dolorosa, però pot causar puntualment molèsties i és amb referència a aquestes molèsties en el que se centra aquest permís, que ens pot portar a necessitar unes hores en moments concrets», remarca el text. També es puntualitza que les dones de classe treballadora tenen «més dificultats» per conciliar aquests problemes provocats per la menstruació.

La solució ha sigut proposar un permís de flexibilització que, el 30 d’abril, la taula de negociació va aprovar per garantir el benestar de les treballadores.

Notícies relacionades

El sindicat ha remarcat que, per primera vegada, se situa un procés fisiològic «ignorat, estigmatitzat i del qual només es parla ‘sotto vocce’» en aquest nivell de converses i es concreta en un acord. La idea, apunta, és evitar «tapar malalties relacionades amb la menstruació com la dismenorrea o l’endometriosi».

L’objectiu ara de l’Intersindical-CSC serà que aquest permís per als dies de regla arribi a tots els centres de treball de Catalunya.