Comença la votació

Oriol Amat serà proclamat rector de la UPF aquest dimecres

El catedràtic i exdiputat de JxCat és l’únic candidat a la Pompeu Fabra

1
Es llegeix en minuts

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) inicia aquest dilluns el procés virtual per elegir el nou rector, que finalitza el pròxim dimecres dia 5, i al qual es presenta el catedràtic d’Economia Financera i exdiputat de JxSí al Parlament Oriol Amat com a únic candidat.

La junta electoral del centre va acordar el passat 16 d’abril proclamar oficialment la candidatura d’Oriol Amat –degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya des del mes de febrer passat– com l’únic aspirant al càrrec de rector, ja que només ell va formalitzar la seva candidatura.

Donada aquesta circumstància, el pròxim dia 5 de maig Oriol Amat (Barcelona, 1957) serà proclamat rector de la UPF en substitució del catedràtic de Filosofia Jaume Casals, que ha ocupat el màxim òrgan de gestió de la UPF des de l’any 2013.

Vinculat a la UPF des de 1992, Amat és catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat i accedirà al rectorat del centre universitari després d’haver sigut degà de la UPF Barcelona School of Management (2018-2021), i vicerector d’Economia, Sistema d’Informació i Serveis, entre 1997 i 2001.

En l’àmbit polític, Amat va ser elegit diputat del Parlament després de presentar-se en les llistes de JxSí a les autonòmiques del 2015, que van donar la presidència de la Generalitat a Carles Puigdemont, i entre 2003 i 2005 va ser director de la Conselleria d’Economia i Empresa.

Notícies relacionades

El febrer passat, va ser elegit degà dels economistes catalans i, a més, és membre del consell assessor de la Cambra de Comerç de Barcelona i de la patronal PIMEC.

Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i MBA per ESADE i doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, Oriol Amat va cursar estudis de postgrau a la Stockholm School of Economics.