El Procicat està estudiant permetre els sopars a terrasses, segons Sàmper

  • El conseller d’Interior explica que la Generalitat estudia l’opció que la restauració pugui obrir de nit

  • També assumeix que en les pròximes setmanes s’haurà de «suavitzar» el toc de queda

  • El Govern preveu una desescalada asimètrica, amb mesures més dures per a comarques com el Segrià

zentauroepp55412320 onana201021171846

zentauroepp55412320 onana201021171846 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Procicat, l’òrgan de la Generalitat que decideix sobre les restriccions sanitàries que s’apliquen a Catalunya, està estudiant si permet que els bars i restaurants puguin tornar a servir sopars. Ho ha dit el Conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en una entrevista a TV-3. En aquests moments, Catalunya és la comunitat amb les restriccions més dures per al sector de la restauració, i de fet ahir l’Ajuntament de Barcelona ja va implorar que s’obrís la restauració fins a les onze de la nit.

Notícies relacionades

Sámper ha explicat a la televisió autonòmica els canvis en la restauració que està estudiant el Govern. En un primer moment l’obertura per servir sopars es faria a les terrasses a l’aire lliure, i més endavant es permetria a l’interior dels locals. A més, el conseller ha dit que el seu departament està plantejant «suavitzar» el toc de queda i el confinament nocturn abans que acabi l’estat d’alarma, el dia 9 de maig.

No obstant, la desescalada que està preparant la Generalitat per als pròxims mesos és més aviat ‘asimètrica’. Per exemple, les regions amb una menor incidència del virus podran tenir mesures més relaxades, però en canvi aquelles amb dades més negatives les mesures s’enduriran. El mateix Sámper ha posat l’exemple del Segriá, la comarca que l’any passat va viure un important rebrot a l’estiu a causa de la campanya de la fruita, i que és probable que aquest any es torni a repetir.