Fa dues setmanes

En mort cerebral un militar vacunat amb AstraZeneca a Navarra

En mort cerebral un militar vacunat amb AstraZeneca a Navarra
1
Es llegeix en minuts

Un caporal de l’Exèrcit de Terra, de 35 anys, que havia sigut vacunat amb AstraZeneca el passat 7 d’abril, es troba en estat de mort cerebral, després de patir un desmai a casa seva.

El militar va patir una «trombosi de sins cerebrals amb trombocitopènia i hemorràgia cerebral», associada a la vacuna, segons va informar el Centre de Farmacovigilància del departament de Salut del Govern de Navarra.

El caporal F.P.B, membre del Regiment d’Infanteria Amèrica 66 de Caçadors de Muntanya, amb seu a Pamplona, va rebre la vacuna en la seva unitat i el dia 21 va patir un desmai quan es trobava al seu domicili, per la qual cosa va ser traslladat a la Clínica Universitat de Navarra, ha detallat l’Exèrcit de Terra.

El Govern foral ha explicat que aquest esdeveniment advers ha sigut comunicat, segons el procediment previst, a l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) així com a la resta de Centres Autonòmics de Farmacovigilància per investigar-ho.

Notícies relacionades

El Sistema Espanyol de Farmacovigilància de Medicaments d’Ús Humà (SEFV-H), integrat pels Centres Autonòmics de Farmacovigilancia i coordinat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), valora permanent les sospites de reaccions adverses notificades a Espanya amb tots els medicaments autoritzats, incloent les vacunes i els seus diferents tipus, ha afegit.

En el dia d’avui, Navarra ha administrat 207.971 dosis a més de 146.000 persones. Segons l’últim informe de vacunació recollit pel Ministeri de Sanitat (emès el 22 d’abril), a la Comunitat foral només s’han notificat efectes adversos en relació amb el 0,6% de les vacunes posades i dins d’aquests efectes secundaris, el 94% són de caràcter lleu.