Incompliment de contracte

La UE prepara una demanda contra AstraZeneca per la falta de vacunes

  • La Comissió Europea es prepara per iniciar un procés legal contra l’empresa anglosueca per l’escassetat de vials que ha entregat als Vint-i-set

La UE prepara una demanda contra AstraZeneca per la falta de vacunes
La UE prepara una demanda contra AstraZeneca per la falta de vacunes

/

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea es prepara per iniciar un procés legal contra l’empresa anglosueca productora de la vacuna AstraZeneca per l’escassetat de vacunes que ha entregat als Vint-i-set.

Segons revela la revista ‘Politico’, que cita fonts de cinc diplomàtics de la Unió Europea que no identifica, la Comissió va plantejar aquesta iniciativa en una reunió d’ambaixadors dimecres passat.

En aquesta reunió, segons la publicació, la majoria dels països de la UE van dir que recolzarien demandar la companyia, ja que no havia aconseguit entregar les dosis de vacunes compromeses amb els Vint-i-set.

Un diplomàtic va aclarir, a més, sempre segons ‘Politico’, que l’objectiu dels procediments legals és fer obligatori que AstraZeneca proporcioni les dosis establertes al seu contracte amb la UE.

Dos dels participants en la trobada diplomàtica van explicar també que hi havia una data límit establerta a finals d’aquesta setmana, moment en què els països de la UE han d’aprovar l’inici de procediments legals.

AstraZeneca va desencadenar l’ira la Unió Europea el gener passat quan va dir que no podria oferir la quantitat de dosis inicialment compromeses amb el bloc.

Al final del primer trimestre del 2021 l’empresa va entregar 30 milions de dosis als països de la UE, en lloc de les 100 milions promeses al seu contracte amb les autoritats comunitàries, recorda ‘Politico’.

Notícies relacionades

Aquesta escassetat va obstaculitzar greument les campanyes de vacunació als països de la UE.

La companyia ha projectat que entregaria aproximadament 70 milions de dosis per a finals del segon trimestre de l’any, quan se suposava que hauria d’haver entregat les 300 milions de dosis completes assegurades al contracte de la UE, segons la publicació.