Investigació dels Mossos

Un cultiu de droga sembla que està darrere del crim del maleter de Roses

  • La policia ha detingut dos homes que vivien amb la víctima

  • En dues habitacions del pis que compartien hi havia plantes de marihuana

1
Es llegeix en minuts

Un cultiu de droga que pertanyia a l’home que va aparèixer mort al maleter del seu vehicle a Roses (Girona) el 12 d’abril es revela com el mòbil del crim el dia en què el segon detingut per aquest assumpte ha ingressat a presó provisional, comunicada i sense fiança. Segons fonts pròximes a la investigació, els dos detinguts i la víctima convivien en un pis ocupat en aquesta localitat de la Costa Brava. Els tres dormien en uns matalassos al menjador de la vivenda ocupada i la víctima cultivava marihuana en dues habitacions, segons han confirmat a la policia diferents testimonis.

A l’arribar els Mossos d’Esquadra a la vivenda en el marc de la investigació del crim, la droga i els diners procedents del seu comerç havien desaparegut, per això les sospites es van centrar en les dues persones que vivien amb la víctima. L’autòpsia ha revelat que el mort va rebre cops amb una destral al cap, però també va ser apunyalat, ja que els agents van trobar el cadàver amb un ganivet clavat a l’abdomen.

Notícies relacionades

No obstant, només van trobar sang a la part superior del cos i la hipòtesi és que la víctima va ser sorpresa quan estava ajaguda i no va poder defensar-se. El cadàver va ser trobat el passat dia 12, dilluns, i dos dies després, el 14, va tenir lloc la primera detenció, mentre que el 16 va ser detinguda a Martorell (Barcelona) una segona persona amb relació al cas.

La policia ha trobat empremtes del segon detingut a les cintes que emmordassaven el mort, al seu telèfon mòbil i, a més, unes càmeres d’un restaurant l’identifiquen com el conductor que va traslladar el cadàver des de la vivenda fins al lloc on va aparèixer. Aquesta persona, que ja va ser condemnada el 2005 per un altre homicidi, té 38 anys, és d’origen marroquí, com l’altre detingut i la víctima, i està acusada d’un delicte d’assassinat, un altre de resistència activa greu a agent de l’autoritat i un tercer de lesions.