Atrapat sota la cinta

Alerta als EUA després de la mort d’un nen sota una cinta de córrer

La Comissió de Seguretat de Productes per al Consumidor dels EUA registra almenys 39 accidents, un de mortal

L’organisme públic insta que la màquina de córrer estigui amb pany i clau i supervisió d’adults

Alerta als EUA després de la mort d’un nen sota una cinta de córrer
Es llegeix en minuts

La Comissió de Seguretat de Productes per al Consumidor dels EUA (CPSC) ha advertit els consumidors del perill de la cinta de córrer Peloton Tread després de registrar-se diversos accidents de nens petits i una mascota. L’organisme de consum nord-americà ha divulgat un comunicat i un vídeo, menys d’un mes després de la mort d’un nen que va quedar atrapat sota la cinta.

Fins ara, la CPSC té coneixement de 39 incidents, inclosa aquesta mort. El personal de la CPSC creu que Peloton Tread+ «presenta seriosos riscos per als nens d’abrasions, fractures i mort». En vista de múltiples informes de nens atrapats, immobilitzats i enganxats sota del rodet posterior del producte, la CPSC insta els consumidors amb nens a casa que deixin d’utilitzar el producte immediatament.

Es creu que almenys un incident va tenir lloc mentre un dels pares corria a la cinta, cosa que suggereix que el perill no pot evitar-se simplement bloquejant el dispositiu quan no està en ús. Els informes d’una mascota i objectes succionats sota de la Tread+ també suggereixen un possible dany a l’usuari si l’usuari perd l’equilibri.

La CPSC insta els consumidors a utilitzar el producte només en una habitació tancada amb clau, per evitar l’accés de nens i mascotes mentre la cinta està en ús. També a mantenir tots els objectes, incloses les pilotes d’exercici i altres equips, allunyats de la màquina per córrer. Una altra mesura de seguretat bàsica és desendollar la màquina quan no s’utilitza i deixar la clau de seguretat lluny de l’aparell.

L’empresa fabricant de l’aparell ha carregat durament contra les acusacions: «El comunicat de premsa unilateral de la Consumer Product Safety Commission sobre la cinta de córrer Peloton Tread+ és inexacte i enganyós. El Tread+ és segur perquè els membres l’utilitzin a les seves llars i ve amb instruccions de seguretat i advertències per garantir el seu ús segur». La firma assegura que adverteix que la cinta de córrer Tread+ «no és per a nens menors de 16 anys» i que en les instruccions s’adverteix que tant els nens com les mascotes han d’estar allunyades del dispositiu quan està en funcionament.

Notícies relacionades

La Comissió de Seguretat de Productes de Consum dels EUA (CPSC) és l’encarregada de protegir el públic de riscos desraonats de lesions o mort associats amb l’ús de milers de tipus de productes de consum. Les morts, les lesions i els danys a la propietat causats per incidents amb productes de consum costen als EUA més de 1.000 milions de dòlars a l’any, segons aquest organisme.