Restriccions Covid:

Mapa de les vegueries de Catalunya: ¿A quina pertany el vostre municipi?

  • El Govern de Catalunya estudia modificar el confinament per permetre la mobilitat en àrees més àmplies que les comarques

  • Consulteu també el mapa de les comarques de Catalunya, el mapa de la comarca de Barcelona i el de les àrees sanitàries

Mapa de les vegueries de Catalunya: ¿A quina pertany el vostre municipi?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya va tornar al confinament comarcal al detectar-se un augment significatiu en el nombre de contagis per Covid després de Setmana Santa. Des del dia 9 d’abril, els desplaçaments només es poden fer dins de la comarca a excepció de la mobilitat essencial i justificada o que estigui relacionada amb competicions esportives autoritzades.

No obstant, el Procicat s’està plantejant permetre la mobilitat en àrees més àmplies i passar del confinament per comarques al confinament per vegueries o àrees sanitàries, una mesura sobre la qual s’espera una decisió ben aviat.

Busqueu el vostre municipi

En aquest mapa podeu consultar els límits territorials de cada una de les vegueries de Catalunya i buscar, prement sobre la lupa, a quina pertany el vostre municipi.

Les vegueries de Catalunya

La ‘vegueria’ és un terme d’origen medieval utilitzat en el seu moment a Catalunya i el sud de França (antiga Occitània) per delimitar una jurisdicció administrativa. Al llarg de la història, el mateix concepte ha anat evolucionat així com la quantitat de vegueries. Actualment, les vegueries de què es parla aquests dies es corresponen amb els àmbits funcionals territorials de Catalunya, que són els següents:

  • Àmbit metropolità de Barcelona: comprèn el Vallès Oriental, Vallès Occidental, Barceloní, Maresme i Baix Llobregat.

  • Comarques gironines: es correspon amb les comarques del Gironès, la Selva, el Pla de l’Estany, la Garrotxa, el Ripollès, l’Alt Empordà i el Baix Empordà.

  • El Penedès: són les actuals comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Garraf i el Baix Penedès.

  • Camp Tarragona: es correspon amb l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.

  • Terres de l’Ebre: són les actuals comarques del Baix Ebre, la Terra Alta, el Montsià i la Ribera de l’Ebre.

  • Ponent: coincideix amb el Segrià, la Noguera, el Pla d’Urgell, l’Urgell, la Segarra i les Garrigues.

  • Comarques centrals: inclou les comarques entorn dels trams alt i mitjà dels rius Llobregat i Ter, com el Bages, el Berguedà, el Moianès, el Solsonès i Osona.

  • Alt Pirineu i Aran: coincideix amb la Cerdanya, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i la Vall d’Aran.