Nascuda a l’Equador

Detinguda a Barcelona ‘la Señora’, una traficant buscada pels EUA

Formava part d’una xarxa que presumptament pretenia introduir en aquest país 3.400 quilos de cocaïna des de Colòmbia

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona una fugitiva coneguda com ‘la Señora’, buscada pels Estats Units per tràfic de drogues, ja que suposadament formava part d’una xarxa que pretenia introduir en aquest país 3.400 quilos de cocaïna per via marítima procedent de Colòmbia.

La pròfuga, nascuda a l’Equador i també coneguda com ‘la Jefa’, tenia vigent una ordre internacional de detenció emesa pel Districte Sud de Califòrnia, ja que presumptament s’encarregava de proveir de combustible i altres subministraments les embarcacions amb què la xarxa pretenia introduir la droga als Estats Units seguint la ruta marítima Equador-Mèxic.

Barcos sense bandera

L’organització comptava amb una flota de barcos, carregats amb la droga, que navegaven sense bandera, així com embarcacions pesqueres, entre les quals s’incloïa un vaixell propietat de la detinguda, segons la Policia.

Notícies relacionades

La Policia Nacional va rebre una comunicació urgent en què se sol·licitava el seu recolzament per localitzar i detenir a Espanya la sospitosa, que també s’encarregava presumptament d’informar l’organització sobre les sortides dels barcos i de les ubicacions dels punts de proveïment.

Els agents de la Policia Nacional van localitzar la dona a Barcelona, on va ser detinguda i va passar a disposició judicial, pendent de la seva extradició.