A L’AUDIÈNCIA DE BARCELONA

El fiscal a una víctima d’una violació múltiple: «¿Està vostè segura d’això?»

  1. A. M. va ser atacada sexualment per tres homes, un rere l’altre, el 2019 en una nau abandonada de Sabadell

  2. Només un dels tres atacants està sent jutjat, tot i que l’acompanyen tres homes més com a cooperadors

El fiscal a una víctima d’una violació múltiple: «¿Està vostè segura d’això?»
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Em va llançar contra el sofà i em va violar». Un relat aterridor és el que va mantenir aquest dilluns A. M., de 18 anys, que va ser agredida sexualment, un rere l’altre, per tres homes el 3 de febrer del 2019 en una nau abandonada al barri de Can Feu, a Sabadell. No obstant, només un d’ells està sent jutjat a l’Audiència de Barcelona, juntament amb tres persones més que no van fer res per ajudar la víctima, tot i que a tots se’ls acusa del mateix delicte com a cooperadors necessaris. Els quatre acusats, tots ells originaris del Marroc, s’enfronten a penes de fins a 40 anys i sis mesos de presó. Els imputats havien coincidit amb l’afectada abans en un bar.

La jove ha sigut sotmesa a un interrogatori incisiu per part del fiscal i les defenses, fins al punt que s’ha vist obligada a dir en diverses ocasions «això ja ho he explicat». «¿Està segura d’això? […] ¿Va intentar escapar? ¿Està vostè segura que no hi havia ningú dormint? ¿Recorda la il·luminació de la sala? ¿Podia percebre amb claredat les persones?», van ser algunes de les preguntes llançades per l’acusació pública.

Eren les 6 del matí d’aquell 3 de febrer. A. M. va sortir d’un local d’oci a Sabadell quan un home, que no ha pogut ser identificat, se li va acostar per l’esquena, la va agafar pel coll, la va posar contra la paret, la va girar, quedant davant ell, i va abusar d’ella. «Se’m va llançar sobre mi i em va posar contra la paret. Em va començar a besar de manera violenta i brusca. Em vaig quedar aturada i bloquejada. Tenia molta por. Em va introduir els dits a la vagina», ha explicat la víctima davant el tribunal. 

Notícies relacionades

Aquest mateix home la va portar després per la força a una nau abandonada. Allà hi havia els quatre acusats i dos companys més. «Em va ficar a la nau i la por es va incrementar», recorda. La noia es va arrupir a terra. Estava totalment atordida i «amb una por intensa», fins al punt que «no va poder evitar orinar-se a sobre», segons l’acusació. Al cap d’una estona, el mateix home que la va portar a la nau, la va agafar, la va introduir en un petit habitacle i la va violar en un sofà. Posteriorment, dos homes més la van agredir sexualment. Un d’ells és l’imputat Mohamed A. 

«No parava de plorar»

«No parava de plorar i suplicar que em deixessin», ha declarat la noia. Però va ser agredida, segons la seva versió, pels tres homes. La van tractar, ha afirmat, amb «violència», «fent servir la força» i colpejant-la als braços. «A la sala hi havia més persones que no van fer res per ajudar-me. No sabia si m’anaven a matar», ha admès. «Em vaig pixar a sobre de la por», confessa. Al veure que sortia un cotxe d’un garatge, la noia es va escapar i va córrer cap al vehicle, en el qual viatjava un matrimoni. «Els vaig dir que m’havien violat», va afirmar. La nòvia d’un dels acusats

Temes:

Violacions