Risc per a la salut

Festes il·legals i macrobotellons a Calella i Barcelona

  • Desallotjada a la localitat de la Costa Brava una concentració de més de 400 persones davant una discoteca

  • Guàrdia Urbana i Mossos intervenen en un ‘botellon’ amb 200 persones i 20 cotxes a la Zona Franca de BCN

2
Es llegeix en minuts

Les forces de seguretat han intervingut la nit d’aquest diumenge per diverses festes il·legals i concentracions irregulars en diverses poblacions catalanes. Una de les més multitudinàries ha sigut a Calella de Palafrugell (Baix Empordà, Girona), on la Policia Local i els Mossos han desallotjat una festa il·legal amb unes 400 persones en un aparcament davant una discoteca.

Els fets van passar aquest diumenge a prop de dos quarts de sis de la tarda, quan algú de la festa va trucar al SEM perquè atengués una persona. Una vegada allà, l’ambulància va avisar els cossos de seguretat i diverses patrulles de la Policia Local i dels Mossos (de les unitats de Seguretat Ciutadana i ARRO) s’hi van traslladar.

Els joves escoltaven música des dels cotxes amb un volum molt alt. Amb l’arribada de la policia, no obstant, la gent va anar marxant i al cap d’una hora ja no quedava ningú.

Ara, segons van informar fonts de l’Ajuntament de Palafrugell estudiaran els informes policials per saber si hi pot haver conseqüències penals per als assistents ja que van posar en risc la salut de les persones. Macrobotellons a BCN

A Barcelona, agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos van desallotjar diumenge a la nit un macrobotellon que se celebrava amb la presència de 200 persones i el recolzament logístic de 20 vehicles a la Zona Franca de la capital catalana, en la qual a més es van dissoldre durant la nit altres concentracions festives en què participaven unes 370 persones.

Fonts de la Guàrdia Urbana han informat a Efe que l’operatiu policial per aquest ‘macrobotellon’ va començar sobre dos quarts de deu de la nit a l’avinguda del Parc Logístic, a l’altura del número 66.

En l’operació van ser identificades 91 persones i es van tramitar 310 denúncies ja que a alguns dels participants se’ls va imposar una doble sanció per diversos incompliments de les normes decretades amb motiu de la pandèmia del coronavirus.

Agents de la Guàrdia Urbana, a més, van desallotjar sobre dos quarts d’onze de la nit unes altres cent persones d’un altre ‘macrobotellon’ que es desenvolupava al passeig de Lluís Companys, als voltants del Born de Barcelona.

Notícies relacionades

Als jardins de les Tres Xemeneies, un altre dels llocs habituals per a la celebració de ‘macrobotellons’ il·legals, la policia local va desallotjar també unes altres 20 persones.

A diverses platges de la ciutat també es va produir concentracions il·legals, tot i que no consta cap intervenció de les forces policials.