Derivat del plasma

Grifols no aconsegueix resultats en el seu assaig amb immunoglobulina contra la Covid

  • La farmacèutica catalana intentarà trobar un tractament al coronavirus amb altres derivats del plasma

  • El fàrmac perseguia oferir una immunitat immediata contra la malaltia

Logotip de l’empresa Grifols, amb seu a Barcelona.

Logotip de l’empresa Grifols, amb seu a Barcelona.

2
Es llegeix en minuts

La farmacèutica catalana Grifols ha anunciat aquest divendres que el seu assaig clínic en fase 3 ITAC (Tractament amb immunoglobulina anticoronavirus en pacients hospitalitzats) «no ha arribat a resultats estadístics significatius en les variables primàries de l’estudi».

L’assaig, també conegut com a INSIGHT-013, està patrocinat i finançat per l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID), que forma part dels National Institutes of Health (NIH) dels Estats Units. Segons ha informat aquest divendres la companyia, l’empresa seguirà endavant amb les seves més de 20 iniciatives d’investigació per trobar possibles opcions de tractament per als diferents estadis de la Covid-19.

En relació amb el tractament de les fases inicials de la Covid-19 per aturar la progressió de la malaltia, Grifols ha adoptat una estratègia múltiple. Així, la companyia participarà en un estudi internacional en col·laboració amb el NIAID i els NIH per avaluar una immunoglobulina hiperimmune intravenosa anti-SARS-CoV-2 en pacients ambulatoris.

A més, a Espanya, té en marxa un estudi per avaluar una immunoglobulina hiperimmune anti-SARS-CoV-2 d’administració subcutània per a pacients asimptomàtics ambulatoris i també participa en un assaig clínic amb plasma de convalescents com a tractament primerenc en pacients amb Covid-19 lleu o moderada no hospitalitzats.

Altres derivats

També Grifols està avaluant l’impacte d’altres tractaments derivats del plasma, com l’alfa-1 antitripsina, les immunoglobulines i l’antitrombina III, en pacients amb Covid-19 en diferents estadis de la malaltia per mitigar els efectes de la infecció.

Grifols ha agraït l’esforç a tots els implicats en l’assaig clínic ITAC, especialment als donants recuperats de la Covid-19 que han donat el seu plasma per produir la immunoglobulina hiperimmune intravenosa anti-SARS-CoV-2.

Notícies relacionades

L’assaig clínic de fase 3 ITAC és un assaig internacional dissenyat per avaluar la seguretat, tolerabilitat i eficàcia d’un tractament combinat per a la malaltia provocada per la Covid-19, que inclou l’antiviral remdesivir, i una immunoglobulina intravenosa hiperimmune anti-SARS-CoV-2, que conté una solució altament concentrada d’anticossos que neutralitzen el SARS-CoV-2. Els anticossos de la immunoglobulina hiperimmune anti-SARS-CoV-2 procedeixen de la part líquida de la sang, el plasma, donat per persones sanes que s’han recuperat de la Covid-19.

A través de la xarxa INSIGHT, l’equip de l’assaig va incloure en l’estudi gairebé 600 pacients adults en 67 centres dels Estats Units i d’uns altres 10 països dels cinc continents. Els voluntaris podien participar en l’assaig si havien sigut hospitalitzats per Covid-19 i havien tingut símptomes durant 12 dies o menys i no presentaven disfunció d’òrgans amb risc de mortalitat o fallada orgànica terminal.