Vacances atípiques

Catalunya preveu la sortida d’entre 331.000 i 377.000 vehicles per Setmana Santa

És «evidentíssim que som a les portes de la quarta onada» de la pandèmia per l’empitjorament de tots els indicadors epidemiològics, avisa el conseller Miquel Sàmper

1
Es llegeix en minuts

Trànsit preveu que en la segona fase de l’operació sortida de Setmana Santa el flux de vehicles oscil·li entre els 331.000 i els 377.000, segons ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que ha opinat que és «evidentíssim que som a les portes d’una quarta onada» de la pandèmia.

Sàmper ha constatat, en declaracions a RAC-1, que la primera fase de l’operació sortida de Setmana Santa no va ser «massiva» i que, fins i tot, aquesta es va situar per sota dels mínims previstos pel Servei Català de Trànsit, ja que el grau de compliment de la ciutadania de limitar a la bombolla de convivència la sortida del confinament perimetral ha sigut «molt important».

Per a aquesta segona fase de l’operació sortida, que comença demà dijous, el conseller ha precisat que Trànsit preveu una mobilitat d’entre 331.000 i 377.000 vehicles.

Notícies relacionades

El conseller ha opinat que és «evidentíssim que som a les portes de la quarta onada» de la pandèmia per l’empitjorament de tots els indicadors epidemiològics en els últims dies, tot i que ha remarcat que la percepció és que serà «menys dura» que les anteriors per la vacunació, que reduirà la mortalitat.

En aquest context, ha recordat que el Procicat es reunirà divendres i dilluns de Pasqua per valorar l’evolució de la pandèmia, per la qual cosa no es descarta un enduriment de les restriccions si l’evolució segueix empitjorant.