En ruta Espanya

La ruta de les torradetes per endolcir la Setmana Santa a Madrid

Les torrades donen gust al pa sobrant, sempre que no sigui de gasolinera.

Les torrades donen gust al pa sobrant, sempre que no sigui de gasolinera.

3
Es llegeix en minuts

Amb la Setmana Santa ja a quatre passes, no hi ha pastisseria ni restaurant que no tingui entre les seves propostes amb unes torradetes, una senzilla recepta elaborada a base de pa, llet, ou, oli, sucre i canyella que fa les delícies de grans i petits i que nombrosos xefs i obradors reinventen per sorprendre els seus clients. Aquí van algunes recomanacions d’aquestes tradicionals postres.

Així, a La Mallorquina, tant a les botigues com a la web, ja tenen els obradors preparats per a la temporada de torradetes que elaboren seguint la recepta original amb llesques de pa banyades en llet aromatitzada amb canyella i llimona, passades per ou batut, fregides en oli i, finalment, cobertes de sucre i canyella.

Mentrestant, el restaurant Cinco Jotas proposa a la seva carta aquests dies la torradeta com una de les seves postres estrella durant la Setmana Santa. Una recepta clàssica que innova en l’emplatat perquè va acompanyada de gelat de llet merengada i gerds.

Per la seva part, a Rocacho (carrer Padre Damián, 38) aposten per la recepta clàssica de torradeta amb pa de llet però que es completa amb un gelat de torró, una opció que es pot disfrutar tant al local com en el seu ‘delivery’.

Però per a aquells que prefereixin directament degustar-les a casa, una opció són les del ‘delivery’ i ‘take away’ del xef amb estrella Michelin Javier Aranda a Como Cabras, que inclou aquest dolç a la seva carta aquestes setmanes, mentre que a Patio de Leones (carrer Serrano, 1) no hi ha res millor que disfrutar d’una torradeta amb gelat de xocolata blanca i toffee amb vista a la Puerta d’Alcalá.

A Casa Orellana (carrer Orellana, 6), Guillermo Salazar, en la seva interpretació de la tradició i el sabor castís habitual al seu local, ens porta a la infància més llaminera amb aquestes postres de pa de brioix acompanyades de gelat de torró.

Així mateix, al clàssic Café Comercial (Glorieta de Bilbao, 7) ofereixen per esmorzar, berenar o com a postres la seva torradeta caramel·litzada sobre arròs amb llet i acompanyada de gelat de violeta i neula, on es fusiona la tradició renovada amb aquest toc castís.

A Moulin Chocolat (carrer Alcalá, 77), el projecte més personal de Ricardo Vélez, conegut com ‘El xef del cacau’, proposa per a aquests dies la seva torradeta clàssica elaborada a partir d’una massa de brioix enfornada en motllo cilíndric, amb les llesques infusionades en una mena de crema anglesa enfornades i cobertes de sucre Circa amb canyella Ceilan en pols.

Però els que prefereixin degustar aquesta delícia amb la innovació d’una salsa de cafè i gelat de llet merengada, tot això acompanyat amb bones vistes de les teulades de Madrid, és possible durant aquestes setmanes a La Terraza del Santo Domingo (carrer San Bernardo, 1).

Per als innovadors i de gustos asiàtics a China Crown (Don Ramón de la Cruz, 6), el temple de cuina imperial xinesa a la capital, ofereixen la torradeta cantonesa, que, seguint la recepta tradicional, està elaborada amb pa brioix, cinc espècies xineses, nous caramel·litzades i toffee.

Però com que tot evoluciona, a Pastelerías Juliettas aposten per sorprendre el comensal aquest any amb una edició limitada de les seves torradetes amb versions d’espirulina blava i de te matcha. Unes torradetes diferents que sorprenen visualment, però que mantenen seu gust original que no deixa indiferent, tot i que, si ets de recepta clàssica, sempre t’hi pots decantar al seu obrador, ja que totes segueixen una elaboració en la qual destaca la qualitat de les matèries primes amb productes de proximitat.

Notícies relacionades

Aquest any també aposten per la innovació a Pastelerías Mallorca, on ofereixen la reinvenció d’aquestes icòniques postres de Setmana Santa de la mà del xef Nino Redruello. Així, ofereix una versió inspirada en el seu ‘french toast’ amb trufa, unes postres amb una base de torrada tradicional de pa de brioix calat en llet i infusionat amb canyella i pell de taronja i llimona al qual se li incorpora una crema semimuntada de xocolata blanca i trufa, un plat al qual s’acaba ratllant, al moment de servir-lo, trufa negra fresca.

A Zielou, l’espai gastronòmic situat a l’estació de Chamartín, el xef Kiko Solís reinventa també aquest tradicional dolç. Així, aquestes postres, disponibles al seu menú executiu fins al 31 de març, estan elaborades a partir de pa brioix infusionat amb crema anglesa, llet de coco i unes natilles de fava tonka, una llavor originària de les Antilles i de l’Amazones que ofereix el toc exòtic.