Operació sortida

L’èxode de vacances de Setmana Santa baixa un 13% respecte al 2019

Menys cotxes dels previstos abandonen l’àrea metropolitana tot i que més que el cap de setmana passat

L’èxode de vacances de Setmana Santa baixa un 13% respecte al 2019
2
Es llegeix en minuts

Un total de 170.355 vehicles han sortit de Barcelona i la seva àrea metropolitana en l’operació sortida per la Setmana Santa entre les 15.00 i 20.30 hores, el que suposa un 13,3% menys que el 2019, i s’han registrat algunes retencions a la xarxa viària.

Respecte al divendres previ a la Setmana Santa del 2019 (12 d’abril), –l’any passat va coincidir amb el confinament estricte per la pandèmia–, la mobilitat ha disminuït d’un 13,3%.

En relació amb divendres passat, quan ja s’havia aixecat el confinament comarcal per a les bombolles de convivència, el trànsit s’ha incrementat aquest divendres un 3,5%.

Poc després de les 15.00 hores, quan s’ha donat per iniciada l’operació sortida, alguns trams de vies han començat a registrar circulació intensa o petites retencions a les carreteres de sortida de Barcelona, com la B-20 i la B-10, al nus de la Trinitat, l’AP-7, en direcció sud cap a Tarragona, la C-32, en direcció a Mataró, o la B-30, en direcció a Sant Cugat.

De fet, els horaris que Trànsit ha previst com els més conflictius en la primera fase de l’operació sortida de Setmana Santa se centren en aquest divendres, entre les 14.00 i les 21.00 hores, i dissabte, de les 11.00 a les 14.00 hores.

Durant tot el cap de setmana, els Mossos d’Esquadra establiran controls preventius de velocitat, distraccions, seguretat passiva i alcoholèmia amb vehicles logotipats i camuflats, a més de vetllar perquè només les bombolles de convivència superin el confinament comarcal, tal com ha decretat el Govern.

Per la seva banda, per dissabte al matí les vies més conflictives podrien ser la C-35, a Sant Celoni, la C-32, a Sant Boi de Llobregat, l’N-340, a Vallirana, Vilafranca del Penedès i l’Arboç, i la C-31, a Sitges.

Controls de Mossos

Durant tot el cap de setmana, els Mossos d’Esquadra establiran controls preventius de velocitat, distraccions, seguretat passiva i alcoholèmia amb vehicles logotipats i camuflats.

Notícies relacionades

A més, durant aquest cap de setmana Trànsit ha acordat mesures especials per minimitzar les possibles retencions, de manera que aquest divendres a la tarda i dissabte al matí el carril bus-VAO de la C-58 s’obrirà a tots els vehicles per augmentar la capacitat d’aquesta via, en sentit Ripollet.

De cara al retorn de la primera fase de Setmana Santa, per diumenge s’habilitaran mesures especials a la C-16, a Berga i Cercs, la C-55, a Castellgalí-Manresa, la C-17, a Ripoll, la C-31 i C-65, a la Costa Brava, i també s’obrirà el bus-VAO de la C-58 a tots els vehicles d’entrada a Barcelona.