A la Conca de Barberà

Un incendi a Tarragona, descontrolat, arrasa 30 hectàrees de tres municipis

  • És el més gran dels registrats des de l’inici d’any a Catalunya

  • S’ha iniciat amb una crema agrària que no s’ha pogut controlar

2
Es llegeix en minuts

L’incendi forestal que ha començat aquest migdia a la comarca tarragonina de la Conca de Barberà continua descontrolat i ha cremat fins al moment 30 hectàrees de tres municipis de la zona, cosa que el converteix en el més gran dels registrats aquest any a Catalunya, segons han informat a Efe fonts del cos d’Agents Rurals. El seu origen se situa en una crema agrària i el foc afecta una zona d’arbres i despoblada, de difícil accés, dels municipis de Senan, Fulleda i l’Espluga de Francolí.

Es dona la circumstància que dilluns passat va entrar en vigor la prohibició per fer foc o cremes en terreny forestal per prevenir incendis agrícoles o forestals, d’acord amb el decret que regula aquesta activitat. Per això agents rurals investiguen si els autors de la crema que ha desencadenat el foc comptaven amb una autorització governativa especial per poder fer-la.

Un total de 26 unitats terrestres dels Bombers de la Generalitat, inclosos els grups especialitzats en focs forestals, així com dos helicòpters i dos hidroavions, treballen a la zona, a la qual s’han desplaçat també efectius de Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Associacions de Defensa Forestal (ADF) i Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Avís a les 12.19 hores

Els bombers han sigut avisats del foc a les 12.19 hores, quan l’incendi afectava la serra del municipi de Senan, entre la zona de Puig Coniller i el Cap de la Serra. A la zona bufa fort el vent i l’índex d’humitat ja era baix a primera hora del matí. Aquesta tarda els equips desplegats continuaven treballant al flanc dret del foc, tot i que un focus secundari s’ha obert a la part baixa, la qual cosa els està obligant a reordenar els equips.

Notícies relacionades

Aquest era el pitjor escenari amb què treballen els Bombers, que ara donen prioritat a evitar que el flanc dret pugui obrir-se més i arribar a la carretera de Senan, la T-232, que donaria més potencial a les flames. Els mitjans aeris, segons els bombers, feien a les 19 hores un últim vol a la zona. Després, s’havien de retirar per la pèrdua de visibilitat que comporta el vespre.

Aquest diumenge, els bombers de la Generalitat han treballat en una vintena d’incendis de vegetació més a Catalunya, entre els quals un a Castelló d’Empúries (Girona), on han cremat tres hectàrees.