Risc de quarta onada

L’OMS adverteix Espanya del risc de relaxar ara les restriccions per la Covid

  • L’organisme elogia el progrés per reduir els contagis de les últimes setmanes

  • Adverteix contra les noves variants, molt més contagioses

L’OMS adverteix Espanya del risc de relaxar ara les restriccions per la Covid
1
Es llegeix en minuts

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va elogiar aquest dijous l’«increïble» progrés registrat a Espanya en la reducció del contagis de coronavirus en les últimes setmanes, però va alertar alhora contra un relaxament de les restriccions i mesures que són les que han permès que es produís aquesta baixada.

«Hem de reconèixer que Espanya ha tingut un progrés increïble al trencar la transmissió des de principis d’any, quan va arribar al pic amb uns 42.000 nous casos al dia. Ara s’ha reduït set vegades. Els casos han baixat de forma molt efectiva i això s’ha de reconèixer», ha dit en roda de premsa la responsable d’Emergències d’OMS-Europa, Catherine Smallwood.

Smallwood va recordar que el coronavirus no ha canviat «de forma significativa» des del començament de la pandèmia i, si ho ha fet, és per millorar la seva transmissibilitat amb noves variants més contagioses. Per això va assenyalar que cada decisió que es prengui en relació amb les pròximes festivitats religioses com la Setmana Santa s’ha de fer mirant de no soscavar els esforços fets fins ara.

Notícies relacionades

«Hi ha un risc que pugin els casos, ho estem veient a diversos països. La cobertura de les vacunes no ha arribat als grups que estan impulsant la transmissió, així que hem de confiar en les mesures que tenim», va manifestar Smallwood, que va cridar a ser «prudents» i mantenir-se «vigilants», ja que continuem sent «vulnerables».

Parlant sobre la relaxació de les mesures en general, el director d’OMS-Europa, Hans Kluge, va recordar que els nous casos han pujat per tercera setmana consecutiva, tot i que no les morts, i que «en el moment en què s’aixequi la pressió sobre el virus, hi pot haver un augment».