Coronavirus

Darias no descarta ampliar l’estat d’alarma més enllà del maig

Tot dependrà, ha recalcat la titular de Sanitat, del «comportament exemplar de la ciutadania», fonamental a l’hora d’«aturar» el virus

La ministra de Sanitat ha deixat clar que «l’objectiu» actual del seu departament és que la incidència acumulada baixi fins als 50 casos per 100.000 habitants

2
Es llegeix en minuts

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, no ha descartat aquest divendres que el Govern pugui ampliar l’estat d’alarma més enllà del seu venciment, el 9 de maig, tot i que ha deixat clar que «l’objectiu» actual del seu departament és que la incidència acumulada baixi fins als 50 casos per 100.000 habitants.

«S’haurà de veure, ara estem centrats a reduir la incidència», ha respost la ministra després de ser preguntada per la pròrroga de l’estat d’alarma. En una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, Darias ha insistit que, una vegada» s’arribi a aquesta xifra, es buscarà arribar fins a un «escenari de normalitat», xifrat en 25.

Tot dependrà, ha recalcat la titular de Sanitat, del «comportament exemplar de la ciutadania», fonamental a l’hora d’«aturar» la Covid-19. «El camí no és mirar cap enrere», ha assenyalat Darias, que ha assegurat que dirigents i ciutadans han «d’aprendre del viscut».

Preguntada per les discrepàncies amb la Comunitat de Madrid i amb la seva presidenta, Isabel Díaz Ayuso, a compte de les restriccions per a Setmana Santa, Darias ha repetit que «no es pararà en qui vulgui enfrontar-se», sinó que estarà «amb qui vulgui avançar».

No s’enfrontarà a Ayuso

En aquesta línia, la ministra ha assenyalat que l’acord del Consell Interterritorial que estableix que les autonomies s’han de mantenir tancades durant els següents dies festius ha sigut publicat al Butlletí Oficial de l’Estat d’aquest divendres «perquè tingui més eficàcia».

Així, Darias ha destacat el que considera «un gran acord», a què només s’ha oposat la mateixa Ayuso, per recordar que el seu compliment és «obligat». Per això, ha instat els ciutadans a quedar-se al seu territori per «contribuir» a doblegar la corba.

Notícies relacionades

D’altra banda, la responsable de Sanitat s’ha referit a la vacuna d’AstraZeneca i als esdeveniments tromboembòlics reportats en alguns països europeus. «És segura, per a nosaltres, de la màxima fiabilitat», ha afirmat Darias, que ha explicat que Espanya s’adhereix a la recomanació de l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) que ha instat a seguir amb la inoculació.

En aquest context, Darias ha recordat que la mateixa EMA ha indicat que no hi ha una «relació causal entre els esdeveniments trombòtics i la vacuna per si mateixa». «Prudència, tranquil·litat. Màxima vigilància, però tranquil·litat», ha demanat.

Temes:

Coronavirus