Acord entre comunitats

València i Catalunya pacten un tancament perimetral per Setmana Santa

Puig acorda també un front comú amb els seus homòlegs de Múrcia, Aragó, la Manxa i les Balears per frenar la mobilitat en les pròximes vacances

València i Catalunya pacten un tancament perimetral per Setmana Santa
1
Es llegeix en minuts

La Generalitat valenciana intenta blindar el territori valencià de cara a la Setmana Santa. A l’espera de les decisions que es puguin adoptar avui en el Consell Interterritorial de Sanitat, el cap del Consell, Ximo Puig, ha pactat amb les comunitats veïnes un tancament perimetral del País Valencià.

Puig ha parlat en les últimes hores amb els seus homòlegs de Catalunya, Múrcia, Castella-la Manxa, les Balears i Aragó per posar en comú la necessitat de tancar fronteres per Setmana Santa per reduir les possibilitats d’una quarta onada de la pandèmia. Segons les fonts de la Generalitat, la sintonia ha sigut total amb la resta de responsables autonòmics, entre els quals hi ha de diferents partits, no només socialistes. El president murcià, Fernando López Miras, és del PP, i el titular en funcions català, Pere Aragonès, és d’ERC. Emiliano García-Page, Javier Lambán i Francina Armengol representen el PSOE.

Notícies relacionades

La decisió de formar un front comú suposa llançar un missatge a Espanya sobre la necessitat de frenar la mobilitat el màxim possible en les vacances de Setmana Santa.

Dos controls des de Madrid per Setmana Santa

A efectes pràctics, significa, a més, establir un doble control als possibles desplaçaments des de Madrid, la comunitat que més s’ha destacat en la idea d’obrir fronteres i relaxar restriccions en el pròxim període vacacional. Així, els turistes des de Madrid haurien de trencar dos límits de comunitats per arribar des de la capital fins a la costa valenciana. El territori que presideix Isabel Díaz Ayuso (PP) és en aquest moment el que presenta una incidència més gran acumulada a Espanya, si bé les restriccions a la mobilitat són menors que a la resta de territoris.