Per ordre judicial

Registres en naus de Mataró i Canet a la recerca de responsables dels disturbis de Barcelona

Els Mossos han traslladat fins al lloc alguns dels 14 detinguts dissabte a la nit

Registres en naus de Mataró i Canet a la recerca de responsables dels disturbis de Barcelona
1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra estan escorcollant per ordre judicial dues naus okupades a Mataró i Canet de Mar, a la comarca barcelonina del Maresme, en què viurien persones relacionades amb els violents disturbis ocorreguts dissabte a Barcelona durant les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasél. La nit de dissabte va acabar amb 14 persones detingudes. Segons publica el digital local ‘Capgròs’, la policia ha acudit a aquests registres amb almenys 8 d’aquests detinguts, que, pel que sembla, viuen en aquestes naus.

La nau de Canet és l’antiga fàbrica de Can Jover, mentre que la de Mataró, situada a la ronda Prim, fa anys que està ocupada i ha sigut font de conflicte en reiterades ocasions. Durant el confinament més estricte, per exemple, la policia va haver d’acudir-hi perquè s’organitzaven al local festes il·legals.

Notícies relacionades

Aquests registres es porten a terme després que dissabte passat es reproduïssin a Barcelona greus incidents, entre els quals, l’incendi d’una furgoneta de la Guàrdia Urbana amb un agent a dins, que va poder sortir sense danys. Durant els disturbis, iniciats el 17 de febrer, a més d’atacs a la policia, a comissàries i a mitjans de comunicació, s’han produït danys al mobiliari urbà, en entitats bancàries i s’han saquejat diversos comerços. Segons informa EFE, a les naus de Mataró i Canet podrien trobar-s’hi individus responsables d’aquests saquejos.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat aquest dilluns que entre els 14 detinguts de dissabte a la nit, n’hi ha un de «directament relacionat» amb l’incendi de la furgoneta de la Guàrdia Urbana. Es tractaria d’una dona italiana que va ruixar el vehicle amb líquid inflamable. Sàmper ha remarcat que si la furgoneta hagués explotat, es podria haver produït una mort (la de l’agent que estava dins i que, afortunadament, va poder sortir-ne il·lès) i ha apuntat que el que hi ha hagut aquí és un homicidi en grau de temptativa, tot i que ha assenyalat que correspondrà a la fiscalia determinar-ho.