Avança Von der Leyen

La UE proposarà un passaport de vacunació digital al març

La Comissió Europea presentarà una proposta sobre la creació d’aquest certificat de vacunació a tot Europa

La UE proposarà un passaport de vacunació digital al març
1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La Comissió Europea presentarà una proposta al març sobre la creació d’un passaport de vacunació digital a tota la UE, ha dit dilluns la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen.

«Quant a la qüestió de com es veuria el passaport verd digital: presentarem una proposta legislativa al març», ha dit en una videoconferència amb legisladors conservadors alemanys.

Divendres passat, el president del Govern, Pedro Sánchez, va elogiar els avenços al si de la UE per implantar un passaport o certificat de vacunació contra el coronavirus que faciliti la mobilitat, una iniciativa que ha considerat «impostergable» per a la gradual recuperació de la normalitat. 

Notícies relacionades

Sánchez va fer una gran defensa d’aquest certificat en la seva compareixença davant els periodistes al Palau de la Moncloa per informar del desenvolupament i conclusions del Consell Europeu celebrat de forma telemàtica durant dos dies. 

Un dels afers principals tractats pels líders europeus va ser l’evolució de la pandèmia de coronavirus i del procés de vacunació, en el context del qual va remarcar que tots els caps d’Estat o de Govern es van comprometre a accelerar l’administració de les dosis i reforçar la capacitat de producció a Europa.