La Policia de València prohibeix als seus agents acceptar regals després de rebre flors en un acte ultra

Dos membres del cos van ser gravats agraint el ram

La Policia de València prohibeix als seus agents acceptar regals després de rebre flors en un acte ultra
2
Es llegeix en minuts

La Prefectura Superior de Policia de València ha emès una instrucció interna per la qual prohibeix a tots els seus agents acceptar regals, ja sigui de ciutadans particulars o de col·lectius de qualsevol tipus, després que aquest dijous es difongués un vídeo en el qual es veu dos policies nacionals recollint entre aplaudiments un ram de flors durant un acte convocat per un grup ultra, segons publica ‘Levante’, diari del grup Prensa Ibérica. L’organitzador de la concentració i veu cantant d’aquest acte és un dels 28 processats per les agressions de grups feixistes als participants en la marxa cívica del 9 d’Octubre, per a qui la Fiscalia sol·licita penes de tres a set anys.

La difusió d’aquest vídeo va generar una intensa onada de crítiques, i no només a les xarxes socials. La delegada del Govern, Gloria Calero, va convocar una reunió urgent amb el cap superior de Policia, Jorge Zurita, per recordar-li el mal a la imatge de la institució que poden generar aquest tipus de fets i demanar-li que no es tornessin a repetir.

Aleshores, la Direcció ja estava al corrent del succeït i en procés d’emetre la instrucció. L’ordre interna recorda als policies nacionals que no han d’acceptar regals, donacions ni cap altre tipus d’afalacs, i que, en cas que algun ciutadà o grup n’hi ofereixi, ho derivin a la comissaria més pròxima o a la Prefectura Superior de Policia perquè en facin entrega en dependències policials oficials.

Notícies relacionades

El fet detonant es va produir durant una concentració organitzada per un col·lectiu que es fa anomenar Mi Tierra CV, amb aspiracions a partit polític, sota el lema «pels valors constitucionals i la policia», i aprofitant les crítiques rebudes per la policia des d’alguns sectors per les seves intervencions durant les concentracions a favor del raper Pablo Hasél de la setmana passada.

Inicialment, pretenien celebrar l’acte a la plaça del Pilar, a les portes pràcticament de la seu de Compromís, però la Delegació del Govern es va oposar ja que era obvi que podria comprometre la seguretat pública. Finalment, se’ls va permetre fer-ho a la plaça d’Almansa. Va ser allà on, durant les arengues llançades, una de les participants li va entregar un ram de flors a dos agents de la Policia Nacional, que les van recollir amb gestos d’agraïment i aplaudiments, en el que aparenta ser un ús interessat de la seva presència al lloc dins del dispositiu habitual de seguretat que acompanya tot acte d’aquest tipus, sobretot si qui l’organitza és un dels col·lectius que sol convocar les contramanifestacions a la marxa cívica del 9 d’Octubre.