60.600 famílies vulnerables de l’Àrea Metropolitana de Barcelona deixaran de pagar els rebuts de l’aigua

  • Els 23 municipis metropolitans que tenen concertat amb Agbar el consum d’aigua exoneren del pagament de les factures les famílies en situació precària

  • La diferència de preu l’assumiran les llars amb més ingressos i més consum d’aigua amb un augment en la factura

60.600 famílies vulnerables de l’Àrea Metropolitana de Barcelona deixaran de pagar els rebuts de l’aigua
1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els 23 ajuntaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que han concedit a Agbar el subministrament de l’aigua exoneren de pagar la factura les famílies més vulnerables. Una mesura mai abans plantejada que els consistoris calculen que afectarà el 4% de les llars de la zona, 60.662 famílies. La decisió la prenen després del fort impacte social i econòmic de la pandèmia del coronavirus, que ha col·lapsat els serveis socials de tots els municipis.

Notícies relacionades

Les famílies que es trobin en una situació de vulnerabilitat acreditada pels serveis socials, els que sobrevisquin amb una pensió igual o inferior de 500 euros o aquelles llars on tots els membres estiguin a l’atur deixaran de pagar la factura de la llum. Els arribarà cada mes, però el cost serà zero. Aquestes llars, però, hauran de consumir menys de 9.000 litres d’aigua al mes.

Fins ara, els ajuntaments abonaven el 50% de la factura de l’aigua als més vulnerables, mentre que la companyia n’assumia el 50% restant. Amb la nova tarifació social del preu, els ajuntaments deixen d’assumir el cost de la factura, que repercutirà en els altres clients amb més consum i renda.